Så spådde siarna - och så här blev det

1 av 2 | Foto: Illustration: MONICA HELLSTRÖM
I höstas lät Hälsas reporter fyra siare titta in i hennes framtid. Nu får vi veta om deras spådomar stämde.
HÄLSA

Sanningens minut har kommit.

För sju månader sedan lät Hälsas reporter Irene Ahlberg en astrolog, ett medium och två tarottolkare titta in i framtiden.

Kunde de förutse vad som skulle hända? Det får vi veta nu.

Perioden har varit omtumlande och innehållsrik för mig. Där fick alla rätt. I oktober tog jag steget ut i frilans-osäkerheten, men det visste varken jag eller divinatörerna när jag talade med dem. Det enda som fanns då var en stor osäkerhet på vad som skulle hända.

Mediet fick rätt om jobbet

Den stora behållningen av besöket hos mediet Gun-Marie Åslev var de djupt personliga saker som jag inte delat med mig av i artikeln. Men hon sa också att jag inte skulle oroa mig för något. Arbetet skulle gå bra och "det ser ut som om du frilansar och är kvar på en arbetsplats samtidigt". Så rätt hon fick, numera är jag frilansande medarbetare bland annat på min gamla arbetsplats Aftonbladet Hälsa. Och jag har hittills inte behövt oroa mig, jag har haft tillräckligt med arbete.

De resor hon förutspådde har inte dykt upp, men de låg å andra sidan i en framtid som inte var preciserad. Och den man som änglarna skulle skicka var inte heller tidsbestämd.

Tarotläggaren inspirerade mig

Tarotläggaren Joakim Hellwig gav inte så mycket konkret tidsbundna spådomar, den stora behållningen hos honom var den helhetsbild han gav mig av mig själv samt inspiration och fokusering på mina möjligheter. Han ställde mig också mot väggen och tvingade mig att precisera mina drömmar, det är bra när man försöker smita med de klassiska orden "jag vet inte". Men även han sa att jag inte skulle oroa mig för arbete och framtid, det kommer att gå bra. Han sa också att jag ska bryta ny mark både inom mig och utom mig och det håller sakta men säkert på att manifesteras. Men rådet att våga mera borde jag efterleva bättre.

Ylva hade fel om kärleken

Ylva Trollsvedens tarottolkning var mer konkret. Hon beskrev ingående och klockrent träffande personer och händelser samt angav månader när det skulle hända. Och mycket av detta har stämt. Det blev väldigt mycket arbete under perioden som hon sa. I oktober-november skulle jag avsluta gamla saker och det gjorde jag. I december och januari skulle jag komma igång på allvar, och det stämmer verkligen.

Den kvinna hon varnade mig för blev inte det stora problem jag trodde, kanske för att jag förväntade mig värre. Att jag längtar efter att resa, men samtidigt känner mig stressad, blev en smärtsam verklighet när jag blev erbjuden en resa men fick tacka nej på grund av för mycket arbete samt en stressrelaterad sjukdom. Det som inte slog in var kärleken i februari samt vissa tidsangivna händelser som uteblivit eller hänt vid andra tidpunkter.

Ylva Trollsveden blir lite konfunderad när jag berättar detta.

- Jag brukar vara bra på tider, jag har speciella stjärnor för dem och de brukar stämma, säger hon.

Omkring 75 procent av hennes kunder kommer tillbaka och hon och kan därför stämma av hur bra hennes förutsägelser slagit in.

- Jag vill ju inte att någon ska känna sig lurad, säger hon.

Men hon påpekar också att den som spår visst kan ha fel.

Astrologen träffade rätt

Hos astrologen Inga-Britt Lundquist fick jag veta mycket vid septemberbesöket. Och allt hon sa har slagit in. Hon såg mycket arbete och mycket turbulens både i arbetet och i hemmet, liksom i mitt inre. Hennes tidsangivelser har stämt perfekt.

- Jag räknar ut födelsetiden på ett speciellt sätt, som blir mer precist, det är därför det kan stämma så bra, säger hon.

Hennes lista på dagar när jag tar nya beslut, korrigerar dem och sedan ser vad det blir av dem, har varit spännande att följa och nu ser jag fram emot de två kommande månaderna som ska handla mycket om omvälvningar, arbete, att vara sann mot mig själv och kanske även en gnutta kärlek.

Banda samtalet

Irene Ahlberg