Veckans dessert

HÄLSA
KJempegott. Fira 17 maj med en läcker glasstårta fylld av mandel och knaprig daim.

Norsk iskake

10 bitar

Botten:

3 äggvitor

1 1/2 dl socker

100 g skållad och hackad sötmandel

Fyllning:

3 äggulor

1 dl socker

2 1/2 dl mellangrädde

1 dubbeldaim

Gör så här: Norrmännen älskar söta kakor och tårtor. Pröva den här fantastiskt goda norska glasstårtan!

Vispa vitorna till hårt skum. Tillsätt socker och sötmandel försiktigt. Häll upp smeten i en smord och mjölad rund form med löstagbar botten, ca 23 cm i diameter. Grädda i 175 grader i 30-35 minuter. Låt mandelbottnen svalna. Vispa gulor och socker vitt och poröst. Tillsätt vispad grädde och hackad daim. Lägg gräddfyllningen ovanpå mandelbottnen (som fortfarande är i formen). Sätt in i frysen i minst 4 timmar.

Recept: Kristina Eriksson Foto: Thomas Johansson

ARTIKELN HANDLAR OM