Direkt från TV 3 till Tjejtrampet

Skratta och cykla samtidigt, går det? Jo, om man är reporter på TV 3 Direkt. Nu väntar Tjejtrampet för Linda, Lotta och Anne.

HÄLSA

Säkert har ni nån gång sett dem i rutan, nyhetsreportrarna Linda Isacsson, 29, Lotta Norrå, 28 och Anne Appelberg, 27. Tre unga kvinnor, som befinner sig mitt i karriären.

Foto: Robert Johansson
Anne, Linda och Lotta.

Förutom arbetet på nyhetsavdelningen har de ett annat gemensamt intresse: de är alla cykel-entusiaster.

Nästa söndag, den 27 maj, ska Direkt-tjejerna upp till bevis: tjejtrampets 51 kilometer i de norra delarna av Stockholm. Tillsammans med nära 7 000 andra tjejer!

Cyklar till jobbet

Aftonbladet Hälsa följde trion under vårens första träningspass på ett soligt, men blåsigt Gärdet.

Cyklar och hjälmar provades ut och ställdes in och sen bar det, under skratt, iväg längs Lindarängsvägen.

Lotta och Linda cyklar båda, åtminstone emellanåt, till och från jobbet på Hangövägen 25 i Värtahamnen. Lotta från S:t Eriksplan, Linda från Zinkensdamm.

– Det går alltid fortare än att ta bilen, säger Lotta Norrå, som gör debut i Tjejtrampet nästa helg.

Under sina rundor genom stan passar hon på att lyssna till musik från någon radiokanal. Som småbarnsförälder vill tiden i veckorna inte riktigt räcka till för täcka behovet av att träna aerobics, step up och styrka. Men en del går att ta igen i helgerna, säger Lotta.

”Sisten bjuder på middag”

Anne och Linda körde Tjejtrampet redan i fjol.

– Då slog jag Linda med nio minuter, 2.13 mot 2.22, säger Anne och söker Lindas blick.

– Sisten i år bjuder på middag, kontrar Linda.

Konkurrenter på cykelbanan, kolleger och vänner i studion. Reporter Anne Appelberg som laddat upp med spinning i vinter, tycker att cykling är perfekt motion. Ett skönt sätt att vakna upp på, ett trevligt sätt att se stan.

”Chans att vädra lungorna”

Linda, som tog sina första tramptag som treåring hemma i Vilhelmina, tycker att cykling fungerar både som sport och transport.

– Vi och många med oss jobbar inomhus, tränar inomhus. Vi lider brist på dagligt syre. Här får man chansen att vädra lungorna, säger Linda Isacsson, reporter och väderpresentatör.

Lotta tittar på klockan och ursäktar sig, hon har en avtalad intervju ute på Djurgården, Linda måste skynda tillbaka till redigeringsbordet. Ibland går en timme väldigt kvickt.

Nästa söndag går det ännu fortare. Då tänker TV 3-tjejerna cykla 5 mil på bara två timmar. Hoppas de hinner skratta under vägen.

Cykla långt – inte fort

Funderar du på att någon gång deltaga i ett, eller flera, av cyklingens långlopp.

Hälsas cykelexpert, exproffset Andreas Danielsson, ger råd om utrustning och träning:

Den 27 är det dags

Tomas Sjöman