Få större bröst - utan operation

1 av 2
Susan före
HÄLSA

Silikonet har fått konkurrens - av en pump.

En amerikansk plastikkirurg har tagit fram en apparat som kan få bysten att växa.

- Mina bröst har vuxit en hel kupas storlek, säger Susan, som provat metoden.

I flera år har Susan, som bor i New York, funderat på varför hennes bröst krympt mer och mer.

När hennes syster skaffade sig bröstimplantat ställde Susan många frågor, men när hon hörde att silikonet kändes hårdare än vanlig bröstvävnad tappade hon intresset för att genomgå kirurgi själv.

- Främmande material i kroppen är inget för mig, säger Susan.

För några månader sedan råkade Susan läsa en artikel i en månadstidning som berättade om de vetenskapliga testerna bakom bystförstoraren Brava. Det verkade så spännande att Susan bestämde sig för att bli försökskanin.

Bindväven stimuleras

- Första gången jag var med i undersökningen fanns problem med systemet. Trycket var för hårt i plasthöljena som förstorar brösten, och jag fick utslag runt kanterna där höljet suttit. Andra gången jag var med hade de minskat på trycket och ändrat på plasthöljet. Nu var allt både bekvämt och utan allergiska reaktioner, säger Susan.

Bystförstoraren används varje natt under cirka tio veckor. Metoden går ut på att brösten sträcks ut på ett sugande sätt. Följden blir att bindväven stimuleras att växa där huden tänjs.

Efter att ha använt bystförstoraren i tio veckor hade Susan ökat sitt bystomfång med två kupstorlekar.

- Jag hade en A-kupa när jag började och är en C-kupa i dag, säger Susan stolt.

- Min man är jättenöjd. Först var jag rädd att bysten skulle hänga lite om den blev större, men så blev det inte alls. Det ser ut som om jag fått tillbaka mina ungdomsbröst, fast i större format!

"Underbart att ha baddräkt"

Det kanske bästa av allt är hur Susans självförtroende har ökat.

- Det känns underbart att kunna ha en baddräkt som inte är vadderad när jag går till stranden på sommaren, och att äntligen fylla ut mina dekolletage. Jag sträcker på mig mer och känner en helt annan medvetenhet numera. Det bästa av allt är att veta att det är min egen kropps material som finns i min nya byst.

För att vara riktigt säker ville Susan kontrollera att vävnaden i brösten är frisk.

- Jag har just gjort mammografi, och allt är precis som det ska vara, säger hon.

- Det enda lilla förslaget jag har som kan förbättra bystförstoraren är att de gör plasthöljet mjukt så att man kan sova lättare med kuporna på. Då blir den ett perfekt redskap för alla som vill ha naturligt större bröst, säger Susan.

Cellproduktionen stimuleras

Charlotte von Proschwitz