Professor:

Vi har testat 300 kvinnor - alla har fått större bröst

1 av 3 | Foto: MARIA MELIN
Plastikkirurgen Thomas Baker visar uppfinningen som enligt hans studier har gett 300 amerikanska kvinnor större byst på bara tio veckor. Bilderna nedan visar en av de kvinnor som har använt metoden med framgång.
HÄLSA

Först trodde doktor Thomas Baker inte på bystförstoraren.

Nu har han bevisat vetenskapligt att det är möjligt att förstora brösten utan att operera dem.

Först trodde doktor Thomas Baker inte på bystförstoraren.

Nu har han bevisat vetenskapligt att det är möjligt att förstora brösten utan att operera dem.

– Våra 300 undersökta kvinnor har fått omkring en kupstorlek större bröst på tio veckor, säger plastikkirurgen Thomas Baker, professor vid Miami School of Medicine, som lett den vetenskapliga undersökningen.

Det var för cirka två år sedan som Thomas Baker fick en förfrågan från kollegan och uppfinnaren Roger Khouri om att genomföra en vetenskaplig studie kring bystförstoraren Brava.

– Jag var skeptisk till hela idén från början. Alla gamla annonser för värdelösa pumpar gjorde mig så misstänksam, säger doktor Baker.

– Men till sist gick jag med på att testa Brava vetenskapligt. Därför var det viktigt för mig att göra det helt gratis utan att ha minsta ekonomiska intresse i saken. Jag vill känna att min vetenskapliga integritet håller.

Blev övertygad efter hand

När doktor Thomas Baker gav sig i kast med sitt uppdrag insåg han snart att hans skepticism skulle förändras.

– Efter bara några veckor började mina patienter berätta att de kände att deras bröstvävnad hade vuxit, säger han.

– Nu har vi testat sammanlagt 300 unga kvinnor och samtliga har fått större bröst .

I början fanns det förstås barnsjukdomar.

– Många tyckte att trycket på vävnaden var för stort. Det gjorde så ont att vi fick minska på trycket. Andra tyckte att smart-boxen som styr trycket, och som skickar information till den behandlande läkaren, hördes för mycket. En modifiering som vi gör nu är att plasthöljena ska bli mjuka så att det blir lättare att sova på sidan eller magen när man har systemet på sig, säger Thomas Baker.

Efter tio veckors användning planar resultaten ut.

– Men vi har en grupp kvinnor som använt Brava en gång och vilat efter tillväxten, och som vi just nu testar ytterligare en tio veckors omgång.

Många tveksamma till silikon

– Det pekar åt att man växer 50 procent så mycket som man gjorde under första perioden.

Bara i USA visar undersökningar att 18 miljoner kvinnor i åldrarna 18 till 40 år vill ha större bröst. Men bara en miljon av dem skaffar bröstimplantat.

– Många drar sig för att operera in något kroppsfrämmande, säger Thomas Baker, som själv satt in otaliga bröstproteser under sin tid som plastikkirurg.

Finns ännu inte i Sverige

Charlotte von Proschwitz