Vi har gått ner 49 kilo med Hälsa!

1 av 5
Lennart har förlorat 8,3 kilo.
HÄLSA

Minus 49,4 kilo!

Det är ett betydligt smalare gäng som visar upp sig i badkläder i dag än när Hälsas kom igång-grupp startade i början av april.

Ni har följt dem under våren: Lennart, Åsa, Jan, Joacim och Maria som tagit upp kampen mot kilona med hjälp av Hälsas experter.

Och de har lyckats bra. Närmare 50 kilo har rasat av kvintetten under de fyra månader som kom i gång-gruppen kämpat mot vågen.

– Nu kan jag titta mig i spegeln och tycka att jag är snygg, säger Maria Ekholm, som gått ner drygt nio kilo.

Målen är nästan nådda och det är fem sportiga och betydligt lättare kom-i-gångare som möter sommaren.

Jan: Det har gått förvånansvärt bra

Namn: Jan Gustafson

Ålder: 29

Startvikt: 95,5 kilo

Vikt nu: 84,6 kilo

– Det här är enormt! Jag är klart överraskad över hur bra det har gått. Jag tycker ju inte att jag har ansträngt mig någonting den senaste tiden. Men förmodligen har jag ändrat på mina vanor utan att jag tänkt på det. Jag slappar däremot mer nu än i början och äter lite si och så, men jag verkar gå ner ändå, så kroppen har väl ställt om sig. Det känns jätteskönt att vara smalare, även om jag gärna går ner lite till. Jag vill däremot inte förändra livet ytterligare, det räcker så här.

Joacim: Jag är mer nöjd med mig själv

Namn: Joacim Mårtensson

Ålder: 25

Startvikt: 97,9 kilo

Vikt nu: 87 kilo- Jag har haft två veckors semester i Thailand med mycket mat och alkohol, men det måste ha varit värmen som gjorde att jag inte gick upp i vikt. Nu verkar jag hålla mig på den här vikten och det känns jättebra. Jag har slappat till lite med träningen den sista tiden, men ska ta tag i det där. Det har blivit lite problem med kläderna för jag har minskat en till två storlekar, så garderoben har krympt. Det känns jättebra och jag känner mig piggare och mer nöjd med mig själv.

Maria: Träningen känns lätt och kul

Namn: Maria Ekholm

Ålder: 25

Startvikt: 88,8 kilo

Vikt nu: 79,6 kilo- Det känns som om jag har hittat balansen nu. Jag äter bättre utan att ens tänka på det och träningen känns lätt och kul. Jag äter mer nu eftersom jag tränar fyra gånger i veckan. Jag märker att min kropp har blivit fastare och jag känner mig nöjdare med mitt utseende. Jag mår bättre, orkar mer och kommer upp i tid på mornarna. Ibland fuskar jag, men det känns inte som om det är någon fara, för jag kan unna mig det då och då. Men jag får ont i magen av för fet mat, det fick jag inte förut.

Lennart: Jag orkar mer och är piggare

Namn: Lennart Elg,

Ålder: 54

Startvikt: 127,8 kilo

Vikt nu: 119,5 kilo- Jag känner mig mycket piggare nu och orkar mer. Jag har inte hållit dieten så strikt och det lär väl bli ännu svårare på semestern. Det är inte svårt att låta bli godis eller annat onyttigt. Eftersom jag är glutenallergisk så var det ju så mycket jag inte kunde äta redan innan jag började banta.

- Jag går av en station tidigare till och från jobbet och får ungefär en halvtimmes rask promenad varje dag, det har faktiskt gjort susen. I gymet försöker jag köra mycket träning för armarna.

Åsa: Jag har inte behövt offra mycket

Namn: Åsa Kristoffersson

Ålder: 29

Startvikt: 78,6 kilo

Vikt nu: 68,7 kilo- Det är fascinerande hur lätt det har varit! Jag har inte behövt offra särskilt mycket. Undrar varför jag inte har gjort det här tidigare. Träningen har varit jätterolig, även om jag inte har hunnit med mycket annat på min fritid. I fortsättningen ska jag träna tre dagar i veckan, jag hinner helt enkelt inte med mer. Nu ska jag verkligen försöka behålla vikten och inte sluta träna som jag brukar göra. Det har varit lite svårare med maten. Jag har inte hunnit laga mat i samma utsträckning som tidigare.

Petra Holm

ARTIKELN HANDLAR OM