Veckans dessert

HÄLSA
Thomas Johansson Njut av en glassig sommardessert med smak av färska jordgubbar och frisk citron.

Jordgubbs- och citronglass i marängkorg

8 portioner

1 l jordgubbar

1/2 dl lemon curd

1 l mager vaniljglass

Några jordgubbar till garnering

50 g blockchoklad

Maräng:

3 äggvitor

2 dl socker

1 krm ättiksprit

Kör jordgubbar, lemon curd och vaniljglass i en mixer så att det precis blandas. Bäst blir det om man mixar i 2 omgångar. Frys in i en bunke. Marängkorg: Vispa äggvitor, hälften av sockret och ättiksprit till hårt skum. Tillsätt resten av sockret och vispa ytterligare några minuter. Bred ut det mesta av smeten i en tallriksstor cirkel på ett bakplåtspapper. Lägg på resten och forma till en kant. Grädda i 125 grader i 1 timme och 15 minuter. Låt svalna. Doppa jordgubbarna i smält choklad. Lägg dem på bakplåtspapper. Skeda upp glassen i marängkorgen. Garnera med jordgubbarna.

En portion ger 208 kalorier.

Kristina Eriksson