Veckans dessert

Sagogryns-
soppa med röda bär

HÄLSA

Sagogrynssoppa förknippar de flesta av oss med barndomen. Men det går faktiskt att få tag på sagogryn i dag också, fast nu för tiden är de vita! Här har jag valt att lyxa till soppan med färska bär.

sagolikt. Hallon, körsbär och röda vinbär blir en ljuvlig soppa tillsammans med sagogryn.

4 portioner

3/4 dl sagogryn

1 l vatten

2 1/2 dl koncentrerad röd saft

Ev socker

150 g hallon

150 g körsbär

100 g röda vinbär

Mjölk

Koka upp vattnet. Tillsätt sagogryn och saft samtidigt som du rör. Koka tills grynen är genomskinliga, cirka 20 minuter. Rör då och då. Tillsätt eventuellt lite socker. Häll sagogrynssoppan över bären. Servera med mjölk. En portion ger

274 kalorier.

Recept: Kristina Eriksson, Foto: Thomas Johansson