Vilken tårtfest!

1 av 3 | Foto: Thomas Johansson
Cholkadtårta med fluff
HÄLSA

Nya tider – nya tårtor. Skippa grädden och smörkrämen och pröva något nytt. Vad sägs om marshmallowfluff eller vaniljyoghurt? Gästerna kommer inte att bli besvikna!

Kokos- och frukttårta

10 bitar

Den här tårtan har en annorlunda karaktär med en smak och konsistens som liknar kokosbollar.

5 äggvitor

3 dl socker

2 tsk vaniljsocker

2 tsk bakpulver

Margarin till formen

1 dl riven kokos

1 pkt delikatessyoghurt med kolasmak

100 g körsbär

200 g jordgubbar

2 kiwi

Penséer till garnering

Sätt ugnen på 250 grader. Vispa äggvitorna till ett vitt och fast skum. Blanda i sockret och vispa lite till. Tillsätt vaniljsocker och bakpulver. Smörj en tårtform och beströ den med kokos. Bred ut smeten i formen. Sätt in formen i ugnen och stäng av värmen. Låt den stå så i fem timmar, gärna över natten. Stjälp upp kakan på ett fat. Bred på yoghurt och garnera med bär och penséer.

En tårtbit ger 203 kalorier.

Chokladtårta med fluff

10 bitar

3 ägg

1 1/2 dl socker

5 msk potatismjöl

1 msk vetemjöl

2 msk kakao

1 tsk bakpulver

1 burk marshmallowfluff (finns i större livsmedelsbutiker)

3 kiwi i bitar

1 burk clementiner

50 g blockchoklad

Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda potatismjöl, vetemjöl, kakao och bakpulver och sikta ned det i äggsmeten. Rör försiktigt och häll ut smeten i en bakplåtspapperklädd långpanna. Grädda i 6–7 minuter i 250 grader. Strö socker på en handduk (eller ett bakplåtspapper) och stjälp upp kakan på den. Obs! Kakan blir finare om man använder en handduk. Dra av papperet och låt svalna något. Bred ut marshmallowfluff över hela kakan och lägg på frukten. Rulla ihop kakan. Smält chokladen och ringla den över.

En tårtbit ger 170 kalorier.

Fryst hallontårta

10 bitar

150 g färdig tårtbotten

225 g frysta hallon eller 1/2 l färska

Saft från 1 apelsin

1 msk socker

1 äggvita

1/2 dl florsocker

2 pkt delikatessyoghurt med vaniljsmak

75 g maränger

225 g hallon att garnera med

Mosa tårtbottnen. Mixa hallonen och tillsätt saften från en apelsin och socker. Vispa vitan till hårt skum. Tillsätt florsocker. Vispa ytterligare någon minut. Blanda tårtbotten, hallon, äggvita och yoghurt. Häll upp hälften i en sockerkaksform klädd med plastfolie. Lägg på marängerna i ett lager. Häll på resten av smeten. Frys i minst fyra timmar. Lyft upp tårtan med hjälp av plasten. Garnera med hallon.

En tårtbit ger 225 kalorier

Kristina Eriksson

ARTIKELN HANDLAR OM