- Jag är otrogen för att jag älskar min fru

HÄLSA

I de senaste numren av Hälsa har vi skrivit om manlig och kvinnlig otrohet. Vi har fått många reaktioner och publicerar nu några av läsarnas egna berättelser om kärlek och svek.

Varsågoda - läs och begrunda!

Foto: ANDREAS LUNDBERG
förbjuden frukt. Otrohet är ett ständigt hett ämne. Personerna på bilden har ingenting med artikeln att göra.

Martin, 22: ”Jag ångrar ingenting”

”Jag var otrogen flera gånger mot min före detta flickvän, Anna. Hon var snygg, charmig och trevlig, men kontrollerande och svartsjuk. Var vi någon gång på var sitt håll ringde hon genast för att kolla var jag var och vad jag gjorde. Hennes beteende gick mig på nerverna.

En kväll var jag ute med mina arbetskollegor. Jag träffade en tjej som var vacker och attraktiv och det slutade med att vi spenderade natten tillsammans. Vi hade jätteskönt sex, det var som en befrielse. När morgonen kom sa vi bara hej då till varandra.

Jag fortsatte att vara otrogen mot Anna när tillfälle gavs. Visst kände jag mig skyldig under tiden, men i dag ångrar jag ingenting. Jag är emot otrohet, men man kan inte göra människor till fångar i sitt eget förhållande. Gör man det tar de förr eller senare sin frihet tillbaka - och det med besked.”

Mange, 45: ”Hon har ingen sexlust”

”Jag var otrogen mot min hustru och jag anser mig ha goda skäl. Hon har nämligen helt tappat sexlusten. Jag har försökt prata med henne och sagt att jag inte är beredd att leva mitt liv i celibat. Tyvärr har våra samtal inte hjälpt det minsta.

För ett tag sedan började jag må dåligt. Jag kände mig deprimerad och otillfredsställd. Så jag kontaktade en annan kvinna. Vi var tillsammans tre-fyra gånger. Vi visste båda förutsättningarna för våra möten och jag hymlade inte med mina avsikter.

Mitt "tillfälliga förhållande" räddade vårt äktenskap, det är ett som är säkert. Nu känner jag mig som en tillfredsställd man, men det kommer ju inte att vara för evigt. Kanske kontaktar jag den andra kvinnan igen och tar risken att min fru kommer på mig.

Jag är trots allt otrogen för att jag älskar henne.”

Evalena, 34: ”Han tittade på porr”

”Jag trodde att jag hade hittat min drömprins. Han gav mig mental och sexuell stimulans och känslorna svallade. Under en tid var relationen underbar, fylld med romantiska möten och passion.

Men så började han åka iväg tidigare till jobbet. "För att kolla mejlen", sa han.

Han behövde vara för sig själv för att samla energi och eftersom jag själv är likadan var det väl okej. Tiden gick och vi började glida ifrån varandra. Han ville inte ha någon kroppslig kontakt och drog sig undan när jag ville komma nära honom. Vår relation brydde han sig inte om. Jag kände mig oattraktiv och oviktig.

En kväll fick jag nog och gick ut på krogen. Jag blev uppvaktad, blev omkramad och tankarna flög runt i huvudet. Så jag tog vad jag behövde - och hade romantiskt sex hela natten.

En kväll berättade min sambo vad han höll på med. Han tankade ner porr från nätet - allt från kontaktförmedlingar till grov barnpornografi.

Nu förstår jag att det var porren som gjorde honom så förändrad.Chattandet blev viktigare för honom än jag. I dag lever vi på varsitt håll.”

Sara Milstead