Min sambo är så svartsjuk

HÄLSA

Jag och min sambo träffades för cirka 1,5 år sedan. Han var svartsjuk redan då, men det blir bara värre med tiden. Jag vill inte lämna honom, men detta är väldigt jobbigt.

När vi är ute och dansar och det kommer någon som man känt en längre tid och hälsar på mig så blir han väldigt misstänksam att det är någon man haft sex med. När vi är hemma och sitter med barnen i soffan blir han sur när barnen kryper upp till mig så att han inte får all uppmärksamhet.

Jag får inte gå till mina kompisar hur som helst heller, då anklagar han mig för att jag inte vill umgås med honom. Kompisarna träffar jag aldrig, max en gång i månaden. Han erkänner sitt problem och säger att han ska ändra på sig, men det går inte framåt.

Jag har bett honom söka hjälp med detta nu, för det dödar vårt förhållande.

Att leva i en svartsjuk relation är mycket krävande och det du beskriver måste tära mycket på dig och på er relation. Det positiva är att din sambo själv ser att han har problem och vill ändra sig. Men som du säger går det inte framåt och det tyder på att ni behöver vägledning för detta. Ibland säger man att man vill ändra på saker i sitt liv men konkretiserar inte på vilket sätt man ska ändra. Och då blir det svårt.

Du har bett honom söka hjälp vilket låter logiskt då det är han som är svartsjuk. Men i och med att det är båda två som drabbas av detta tror jag att ni ska söka hjälp tillsammans. Då kan ni få hjälp att strukturera upp problemet och se på vilket sätt ni tillsammans kan ändra på detta.

Sök familjerådgivningen på orten där ni bor.