”Har Gunde bättre självförtroende än Gladiatorerna?”

HÄLSA

På den frågan och många fler svarade Agneta Sjödin när hon chattade med läsarna om självförtroende.

Anna säger: Hej! Hur bygger man upp ett bra självförtroende, tycker du?

Agneta Sjödin säger: Ta reda på vem du är och vad du vill. Det är enklaste jag kan komma på. Det är en stor fråga.

Kenth H säger: I vilka situationer känner du dig osäker? Vad gör du då för att klara situationen?

Agneta Sjödin säger: Jag känner mig inte osäker så ofta. Jag har rätt mycket tillit till att livet är vad det är tills det inte är det längre. Om jag känner mig osäker går jag in i den känslan och försöker hitta svaret. Känner jag mig osäker kanske det är min intuition, det kanske är något som jag inte ska göra. Jag jobbar mycket med mig själv hela tiden.

Björn säger: Hade du bra självförtroende när du var liten?

Agneta Sjödin säger: Man uppfostrades inte på det sättet. Det var inte på samma sätt när man växer upp. I dag uppmuntrar man barn hela tiden och talar om för dem att de är duktiga och fantastiska. Jag tänkte nog inte på det förrän jag var i tonåren. När man är barn är man bara. Det är målet även som vuxen.

Richard säger: Hur känns det att gå ut i direktsändning? Har du fortfarande "fjärilar" i magen?

Agneta Sjödin säger: Det finns en viss anspänning. Absolut. Men jag är mycket lugnare nu än förut.

semlan säger: Hur tror du att man kan stärka sina barns självförtroende?

Agneta Sjödin säger: Genom att se dem för vilka dem är. Uppmuntra dem och inte fokusera så mycket på vad de inte är bra på.

nislon säger: Hej Agneta! Du har ju hållit på med teater, revy och musik förut. Nu när du har självförtroende nog att vara programledare och galaledare har du inga planer/funderingar att prova på skådespeleri?

Agneta Sjödin säger: Ja, om det kommer ett riktigt bra erbjudande så kan jag nog tänka mig det. Men det måste vara något som jag tycker är kul. Man ska ju njuta livet och göra roliga saker.

mary säger: hej agneta!

träning verkar vara en del av ditt liv som får dig att må bra, hur har du lyckats komma i så bra form och balans????

Agneta Sjödin säger: Jag bestämde mig för att hitta saker som jag mådde bra av. Jag sökte även fysiskt efter en träningsform som passar mig. Livet är kort och vi måste försöka göra roliga saker som vi tycker om. Jag har jobbat intensivt med det, läst om det och omprioriterat.

Gunde Swan säger: Vad är skillnaden mellan bra släjvförtroende och maxat ego?

Agneta Sjödin säger: Stor skillnad. Om du är trygg i dig själv kan du se och möta andra människor på ett helt annat sätt. Om du är trygg i dig själv kan du acceptera andra människor på ett helt annat sätt. I ego finns ingen kärlek. För mig handlar självförtroende om att jag mår så pass bra att jag kan ta in omvärlden.

AnnaMaja säger: Hur påverkar mediers skriverier om dig och din familj ditt självförtroende? Sedan måste jag bara få säga att du alltid ser så glad och söt ut jämt!

Agneta Sjödin säger: Tack, det var snällt. Om det som skrivs är en osanning kan det påverka mig. Då brukar jag anmäla dem. Men jag tycker att jag klarar mig ganska bra från skriverier. Pressen är ofta ganska snälla mot mig.

singel(kille) säger: har du bra självförtroende i ett förhållande med?

Agneta Sjödin säger: Jag har inte testat det än. Det återstår att se. Men det ska bli spännande att se hur jag lever i en relation idag för det har hänt väldigt mycket med mig.

Jag tror att det kommer att funka fullständigt fantastiskt.

liselott säger: hej agneta,jag tycker det var bra av dig att bryta upp från man med ett barn när du kände att du inte mådde bra, stark! nu undrar jag vad du menar exakt med att följa sin intuition och sitt hjärta?

Agneta Sjödin säger: Om man befinner sig i en situation där man inte mår bra har man tre alternativ. Lämna situationen, förändra situationen eller vara kvar i den och acceptera det som är. För mig var det ett måste, jag var tvungen att ta tag i mig själv en gång för alla. Meningen med livet är att man ska må så bra man kan.

joggs säger: Har gunde bättre självförtroende än gladiatorerna?

Agneta Sjödin säger: Gunde har ett fantastiskt självförtroende. han har sådan koll på vem han äör och vad han vill.

jakob säger: hej agneta vad jobbar du med just nu på tv?

Agneta Sjödin säger: På fredag åker jag till Peru och ska göra reportage inför faddergalan. Sedan börjar jag med Sikta mot Stjärnorna den 8 mars.

Maja säger: Vad ska jag göra? jag har extremt dåligt självförtroende och är blyg bland andra människor. Hjälp??!!

Agneta Sjödin säger: Fint namn du har! Ta reda på vem du är och vad du vill i livet. Du är perfekt som du är. Alla människor är olika och alla människor har sina problem och sin story. Hitta någon som du litar på och som du kan prata med. Tacksamhetsövningen i intervjun är jättebra!

(Det är svårt att ge råd så här kort.)

Per säger: Tror du att det alltid är bra att visa sin omgivning tecken på att man har bra självförtroende eller ska man ibland vara lite mer "layed back" fast man inte känner att det är ens rätta jag?

Agneta Sjödin säger: Var den du är. Det enda som är sant är den du är. Man ska vara sig själv och vara i sanning.

Annika säger: Är du ute och föreläser om självförtroende på företag? Om inte skulle du kunna tänka dej att göra det?

Agneta Sjödin säger: Jag är inte det. Jag har varit och pratat med skolungdomar och blev lite inspirerad. Jag har inte så stor erfarenhet av det men jag känner att jag skulle kunna tänka mig att göra det.

kalle V säger: är du fortfarande singel?

Agneta Sjödin säger: Ja, det är jag.

OLIVER säger: Om man skulle vilja dejta dig hur går man då tillväga? Kanske skickar rosor eller choklad??

Agneta Sjödin säger: Om det är meningen så sker det säkert på något sätt. Ses vi så ses vi.

Kenth H säger: Vad tycker du om personer med dåligt sälvförtroende?

Agneta Sjödin säger: Jag tycker om människor. De är som de är tills de inte är det längre.

Sjödin säger: Tycker du att man kan ha för bra självförtroende?

Agneta Sjödin säger: Om man är sig själv och i sanning om vem man är så har man det självförtroende man har. Sedan kan ett självförtroende vara oäkta.

Kenth H säger: Vad har du för drömmar om framtiden?

Agneta Sjödin säger: Jag lever så mycket i nuet. Jag grubblar inte så mycket på framtiden.

Mie säger: Har du nagra bokrekommendationer i amnet personlig utveckling som du vill dela med dej med oss?

Agneta Sjödin säger: En som heter "Lev livet fullt ut" av Eckhart Tolle. En författare som heter Don Miguel Riz har skrivit en bok som heter "Fyra grundstenar till ett bättre liv" och en annan som heter "The mastery of love". Kolla in två bokhandlar i Stockholm: Vattumannen och Jupiter.

phil säger: vad anser du är meningen med livet? somliga svarar barn, andra säger en balans bla bla mellna jobb o fritid-

Agneta Sjödin säger: Att njuta av livet och må så bra man kan. Att göra val som gör att man mår bra. Det handlar inte om att må bra för stunden i något slags lyckorus. Det handlar om att må bra för livet. Att vara i sanning mot sig själv och andra - då mår man bra.

Skellefteå AIK Hockey säger: Vilket lag i ishockeysuperallsvenskan håller du på???

Agneta Sjödin säger: Jag håller på AIK oavsett.

Kenth H säger: Vad är det bästa/sämsta med att vara singel?

Agneta Sjödin säger: Det kan vara lite tråkigt ibland. Det bästa är att jag inte behöver kompromissa så mycket, det är jag och Maja. Jag känner att jag har all tid i världen och jag väntar tills det känns rätt. Jag har inte bråttom som jag kanske har haft tidigare i mitt liv.

Daga säger: Äter du mkt vegetariskt?

Agneta Sjödin säger: Nej, jag har inte kommit så långt. men jag väljer ibland vegetariskt. Det är någon sorts blandning.

Zofia säger: Jag ska bli programledare när jag går ur skolan, hur ska man bära sig åt? Hur gjorde du?

Agneta Sjödin säger: Jag gjorde inte så mycket för att påverka min situation. Jag blev tillfrågad.

Honken säger: Trivs du på TV4 eller funderar du på andra möjligheter?

Agneta Sjödin säger: Jag trivs bra på TV 4.

klas säger: Vilken annan person har inspirerat dig mest i ditt yrkesliv?

Agneta Sjödin säger: Jag blev väldigt inspirerad av Oprah. Men jag försöker väl ha min egen stil.

Creamy säger: Gillar du semlor och har du ätit nån idag?

Agneta Sjödin säger: Nej, jag är inte så förtjust i grädde. Det händer att jag äter semlor men jag är ingen fantast. Men blir jag bjuden så äter jag...

Må så gott. Tack för mig.