3 kvinnor: Så blev jag smittad

Min kille var otrogen

HÄLSA

Jag hade haft fast förhållande i ett och ett halvt år ungefär. Jag misstänkte att min kille varit otrogen på en fest, men han nekade. När jag någon månad senare skulle få ett nytt p-pillerrecept fick jag även göra ett klamydiatest. Jag fick en smärre chock när de ringde och sa att testet var positivt. ”Anonym”

”Tyckte att vi kände varann”

Jag fick klamydia vid 21 års ålder. Jag fick det av en kille som jag använt kondom med i ett par månader. Sedan tyckte jag att vi kände varandra så bra. Han var också ”säker” på att han inte hade nån könssjukdom eftersom han testat sig alldeles innan han träffade mig. Troligen en lögn. Jag fick reda på min infektion först åtta månader senare när jag kollade mig vid det årliga p-pillerbesöket hos barnmorskan. Jag fick sedan träffa en gynekolog som berättade att jag mycket väl kunde ha fått äggledarinfektion som kunde leda till infertilitet. Jag är nu 29 år och försöker få barn med min man. Allt detta ligger som en giljotin-bila över mig.

”Ledsen Anja”

Jag fick precis veta?

Jag har nyss fått veta att jag har klamydia. Efter jul fick jag konstiga blödningar som är onormalt för mig. På en vanlig preventivmedelskonsultation togs ett klamydiaprov som visade sig vara positivt. Jag hade ett litet äventyr just vid den tiden, så troligen blev jag smittad då. ¨

”En lite ledsen tjej”