Lista: Fetthalt i 20 lunchrätter

HÄLSA

Uppgifterna kommer från rapporten ”Dagens Rätt i Sverige” som är gjord på Centrum för tillämpad näringslära, Stockholms läns landsting.

Korvstroganoff med ris, 89 gram fett, 1714 kcal (undersökningort: Luleå)

Pyttipanna med stekt ägg och rödbetor, 84 gram fett, 1249 kcal (Gislaved)

Schnitsel med kokt potatis och bearnaisesås, 77 gram fett, 1127 kcal (Gagnef)

Fläskotlett med stekt potatis och bearnaisesås, 73 gram fett,1265 kcal (Ljusdal)

Fylld panerad schnitsel, 57 gram fett, 1025 kcal (Ljusdal)

Kycklingklubbor, ris, örtsås och gele, 53 gram fett, 1413 kcal (Linköping)

Strimlat fläskkött med wokgrönsaker och brunsås, 43 gram fett, 860 kcal (Luleå)

Löksoppa, stekt torskfile med vitvinsås och kokt potatis, 41 gram fett,1032 kcal (Luleå)

Köttbullar med kokt potatis, gräddsås och lingon, 41 gram fett, 901 kcal (Gislaved)

Raggmunk med fläsk, 41 gram fett, 829 kcal (Vimmerby)

Ugnsbakad fisk, kokt kotlett med örtsås och kokt potatis, 41 gram fett, 791 kcal (Vetlanda)

Stekt makrill med stuvad spenat och kokt potatis, 38 gram fett, 839 kcal (Halmstad)

Köttfärslimpa med brunsås och kokt potatis, 36 gram fett, 669 kcal (Gagnef)

Pasta med skinksås, 32 gram fett, 947 kcal (Smedjebacken)

Kycklinglår med ratatoulle och ris, 30 gram fett, 690 kcal (Linköping)

Grönsaksomelett, 30 gram fett, 604 kcal (Halmstad)

Rödspätta med citronsås och kokt potatis, 28 gram fett, 642 kcal (Vetlanda)

Friterade räkor med sötsur sås, 27 gram fett, 784 kcal (Ljusdal)

Kinagryta med ris, 20 gram fett, 571 kcal (Vansbro)

Kycklingbröst med ris och sötsur sås, 12 gram fett, 828 kcal (Halmstad)

Karin Carlsson

ARTIKELN HANDLAR OM