Djävulskotletter med saffransgrönsaker

Veckans smala

HÄLSA

Kryddorna sätter fart på denna enkla, men eldiga rätt. Serveras ihop med bulgur - ett specialbehandlat vete som här äts som ris. Du hittar det i butiker med utländska livsmedel.

Foto: THOMAS JOHANSSON

4 portioner

4 små fläskkotletter

1 finhackad röd chili

1 finhackad grön chili

2 finhackade vitlöksklyftor

2 msk olivolja

2 tsk torkad salvia

Finrivet skal från 1 citron

Salt

Peppar

3 dl bulgur

4 1/2 dl vatten

Salt

1 liten squash i skivor

1 röd paprika i strimlor

1 grön paprika i strimlor

1 gul lök i ringar

2 skivade vitlöksklyftor

1 msk olivolja

1/2 pkt saffran

Salt

Peppar

Lägg kotletter, chili, vitlök, olivolja, salvia och citronskal i en plastpåse. Marinera köttet i 4 timmar. Stek det i en stekpanna, 3-4 minuter per sida. Salta och peppra. Koka upp bulgur, vatten och salt. Låt det koka under lock på svag värme i 12 minuter. Fräs alla grönsaker i olja i en stekpanna. De ska bli mjuka och få lite färg. Strö över saffran, salt och peppar. Ät och njut.

Kristina Eriksson