- Besvären försvann på en gång

Naturmedlet Femal botade Annettes klimakterie-besvär

HÄLSA

Annette hade svårt att sova och bar ofta på en vag känsla av olust. Hon kopplade inte samman besvären med klimakteriet förrän hon provade naturmedlet Femal och började sova gott om nätterna.

Foto: privat
Pigg och glad. Innan Annette Ögendal provade Femal led hon av oro, svettningar och sömnlöshet. Men nu är problemet borta. ”Jag känner mig mycket starkare och piggare”.

Annette Ögendal, 49, såg sig inte som en kvinna med klimakteriebesvär. Ändå hade hon problem med sömnen och hade sedan ett par år tillbaka en oförklarlig och molande oroskänsla i kroppen som kom tillbaka med jämna mellanrum. Hon hade också börjat svettas mycket om nätterna, särskilt veckan innan mensturationen.

Deltog i studie

När hon deltog i en pilotstudie med naturmedlet Femal märkte hon till sin förvåning hur sömnen kom tillbaka, oroskänslan försvann och svettningarna på nätterna upphörde.

Det var överläkaren på den kvinnoklinik i Gentofte, Danmark, där Annette arbetar som barnmorska som sökte kvinnor till en studie med naturmedlet.

- Egentligen hade jag inte tänkt delta i studien, men när jag hörde de kvinnor som varit med berätta att de fått mer energi tänkte jag att det kunde jag behöva.

Oron försvann

I dag är hon tacksam att hon tog chansen. Efter ett år med naturmedlet känner hon sig inte bara starkare, hon orkar mer och slipper svettas om nätterna.

- Jag kände också hur oroskänslorna försvann. Tidigare kunde jag känna en lätt tendens till ångest över alla krav som ställs på en och allt som man ska hinna med, men de har helt försvunnit nu.

Annette åt naturmedlet i ett års tid. Sedan tog kuren slut och det tog ett par månader innan hon kom sig för att köpa nytt.

- Då märkte jag genast skillnaden. De gamla symptomen kom tillbaka och när jag sedan började ta medlet igen mådde jag bättre.

Vad är klimakterie- besvär?

Tipsa och vinn

Anna Bengtsson

ARTIKELN HANDLAR OM