Eva-Lena, 35: Jag har lärt mig att leva i nuet

HÄLSA

En arbetsledarkurs gav Eva-Lena Flygarfeldt, 35, från Ljusdal en nystart både hemma och på arbetet.

- Jag har lärt mig leva i nuet och trivs med mitt jobb, säger hon.

Foto: STIG ANDERSSON
Kursen en nystart. Arbetsgivarens investering i Eva-Lena Flygarfeldt gav henne nytt självförtroende.

När Eva-Lena Flygarfeldt fick förfrågan från företagsledningen om hon ville gå en intern arbetsledarkurs tog hon genast chansen. Efter att i sex år ha svarat i telefonen på kundtjänstavdelningen på DHL i Ljusdal kände hon att hon behövde få lära sig något nytt. Men de tre kursdagarna vände inte bara tristessen på jobbet, utan kom även att påverka hennes privatliv.

- Den var upplyftande, mycket tack vare vår kursledare. Han sa något som etsade sig fast i minnet: Bättre en bra plan i dag, än en perfekt i morgon.

- De orden har sedan dess följt med mig överallt. Som i dag, då vi fick stora problem med datorerna. Men då tänkte jag: Det är bara i dag. I morgon är det annorlunda. Jag lever mycket mer i nuet än jag gjorde tidigare.

Eva-Lena tycker också att kursen har gett henne ett helt nytt självförtroende. I dag är hon starkare i sig själv och i sin roll på jobbet. Hon ska också få byta arbetsuppgifter och få ansvara för ett projekt.

- Känslan av att företaget ville satsa på mig och att jag fick lära mig nya saker gav mig en kick. Jag har vuxit i min roll, både privat och på arbetet, säger hon.

11 tips för att bli kaxigare

Vinn Elders nya bok

Sara Milstead