- Jag blev piggare med alger

HÄLSA

Kunderna i salongen uppskattar Anna-Lena Burströms små hälsotips.

Speciellt lyssnar man till frisörskans historia om de undergörande havsalgerna.

Foto: Håkan Nordström
SLAGFÄRDIG. Anna-Lena Burström har tagit ett kosttillskott med alger. Hon har blivit av med värk och fått ny energi.

Från början kändes

de bara äckliga. Små , gröna och fiskmats-luktande tabletter. Men i takt med att Anna-Lena Burströms håravfall, hjärtklappning och sköldkörtelproblem klingade av smakade pillren inte så illa.

I dag arbetar Anna-Lena Burström heltid i den egna salongen hemma i villan i Varvet utanför Örnsköldsvik.

Och inte nog med det: tillfrisknandet förde med sig en massa överskottsenergi. Krafter som hon utnyttjar till att puckla på sandsäcken i gillestugan, under joggingrundor i skogen, eller i aerobicslokalen.

– Tipset om de hälsobringande algerna kom från min mor. Jag letade efter ett speciellt näringstillskott, havsalger med ett högt innehåll av mineraler, spårämnen och aminosyror. Jag hittade det på internet, säger Anna-Lena.

Kunde sova normalt

– I början upplevde jag ingen drastisk skillnad, förutom ett ökat antal toabesök. Men efter några månader blev jag mycket piggare. Huvudvärken mildrades, magvärken också, jag kunde sova normalt.

De första, trevande promenaderna såg lite märkliga ut. Men med mobilen i ena handen och astmasprayen i den andra kände sig Anna-Lena ändå ganska trygg.

Rundorna växte som ringar på vattnet. I slutet av sommaren sprang matte och hunden Freja lyckligt flämtande sida vid sida längs skogsstigarna i Husum.

Anna-Lenas ökade lungkapacitet kom väl till pass i aerobicslokalen. I dag är hon inte sen att slå ett slag för - och på - sandsäcken.

– Thaiboxning är utmärkt träning för mina axlar. Jag har inga nack- eller ryggproblem längre.

Friskare liv

Anna-Lena är övertygad om att burkalgerna hjälpt henne till ett friskare liv. Värken som tidigare plågade hennes kropp gjorde all motion otänkbar.

– I dag känner jag bara ett oemotståndligt behov att röra på mig. Dessutom har jag, trots att det inte behövdes, tappat 4-5 kilo, säger frisörskan på Salong 105.

VAD ÄR alger?

Tomas Sjöman

ARTIKELN HANDLAR OM