Så fick Jonathan, 19, en stålstav genom tungan

HÄLSA
Jonathan Hagel, 19, får sin tunga piercad.

Före: En piercing genom ögonbrynet eller i bröstvårtan stod högst upp på önskelistan. Men täta dueller på fotbollsplan gjorde att tungan fick duga.

- Jag vill göra något nytt med mig själv. Piercing är bättre än tatueringar eftersom en piercing går att ta bort, säger Jonathan.

Han har läst på och frågar oroligt om han måste göra uppehåll i träningen efter ingreppet. Han får lugnande besked från personalen på piercingstudion - om det inte känns obehagligt kan han träna som vanligt.

Jonathan får instruktioner om hur han ska sköta hygienen i munnen. Ingen stark mat, ingen alkohol och täta gurglingar med saltlösningen han får med sig.

Ingreppet: Det är dags att kliva ner i källaren. Marcus Ljungdahl tar på sig plasthandskar och plockar fram sterila verktyg ur en låda.

Jonathan får gurgla med en rengöringsvätska och sen knips tungan fast i en tång. Med van hand genomborrar Marcus tungan med en tjock nål och sekunden senare är smycket på plats.

Efter: Med vissa talsvårigheter säger Jonathan: Rengöringsvätskan var värre än piercingen.

I morgon kommer tungan att ha svullnat upp, men efter några dagar kommer Jonathan inte att känna av sitt tungsmycke, lovar Marcus.