Kul manick för möra muskler

...men maskinen ersätter inte riktig massage

1 av 3 | Foto: börje thuresson
möra muskler. Massagemaskinen kan användas på hela kroppen men fungerar bäst på fötterna.
HÄLSA

Få shiatsumassage genom att trycka på en knapp. Kan det vara något?

Hälsa testade en bärbar massagemaskin som funkar på hela kroppen.

Det var med skepsis vi plockade upp apparaten King Fortune, en bärbar maskin som ska ge shiatsu-massage på åtta olika ställen på kroppen.

Men när vi pluggade in shiatsu-maskinen visade det sig vara riktigt skönt - särskilt på fötterna som kan behöva en rejäl omgång efter att ha vandrat i trånga varma vinterkängor.

Vi testade också maskinen på rygg och axlar, och även om det var svårt att komma på tekniken att på bästa sätt knipa fast apparaten mellan rygg och stol, så var det ganska skönt när det lyckades.

Enkel att använda

De hårda, masserande bollliknande sakerna knådar omsorgsfullt alla spända muskler och efter en kvart är man ganska mör och uppmjukad. Även ben och armar mådde bra av en omgång, däremot var massagen på magen lite tveksam, eftersom den är ganska hård och intensiv.

Har man ingen koll på tiden går det att ställa in önskat antal minuter, annars är det bara att trycka på on och off, så ett plus för att maskinen är enkel att använda.

Det går också att ställa in hur hård man önskar att massagen ska vara. Ett minus för att den låter ganska mycket, vilket inte direkt främjar avslappningen. Det är också viktigt att ha oömma kläder under behandlingen eftersom massagekulorna går ganska hårt åt kläderna.

En kul grej som visserligen inte ersätter en ren massage, men den kan ändå vara skön om man inte har tid eller råd att gå på massage.

VAD ÄR shiatsu?

King Fortune

Petra Weiss