Hur ökar jag fettförbränningen?

HÄLSA

Hur effektivt är egentligen äppelcidervinäger för förbränningen? Jag tränar tre gånger i veckan på stepmaskin. Har bra kondition och spelar fotboll en gång i veckan. Vill gå ner 5 kilo (väger 90 kilo). Finns det något annat att ta för förbränningen?

Svar: För dig gäller det i första hand inte äppelcidervinäger

eller annat preparat. Det handlar om din träning i relation till typen av mat/energiintag. Bästa sättet att öka förbränningen är genom långvarig träning. Stepmaskin, längdskidåkning, cykling och löpning är exempel på bra förbränningsträning. Om du successivt förlänger dina stepmaskinspass och samtidigt har samma energiintag så kommer du att kunna nå din idealvikt. Var noga med att inte äta för mycket mättat fett och minimera intaget av raffinerat socker.

Ät flera mindre måltider. Ät regelbundet och hoppa inte över måltider. Ät mycket grönsaker och frukt (helst till varje måltid), som bland annat ger dig viktiga fibrer, komplexa kolhydrater och mängder av viktiga mikronäringsämnen. Ät fisk som ger högvärdiga proteiner, viktiga fleromättade omega 3-fettsyror och mineraler. Välj bort feta såser. Lunchmaten på restauranger kan innehålla mer fett än du tror. Drick rejält med vatten.

ARTIKELN HANDLAR OM