Grönt är skönt

Ladda ner hälsas vackra skrivbordsbild

HÄLSA
Foto: anders norrsell

Lavendel 1024x784

800x600

Så här gör du: Välj vilken storlek på den bild du vill hämta hem. Det beror på hur stor skärm du har och vilken bildskärmsinställning du har.

PC: Gå till Start – Inställningar – Kontrollpanelen – Bildskärm. Klicka på fliken Inställningar. Under Skrivbord ser du din upplösning: Några vanliga mått är 800x600 och 1024x784. När du vet vilken skärminställning du har, klicka på den länk som motsvarar den inställning, så hämtas bilden till din webbläsare. Om du har långsamt modem kan det ta någon minut innan bilden är hämtad. Högerklicka på bilden och välj Använd som skrivbordsunderlägg. Klart!

Mac: Gå till Apple menyn – Inställningar – Bildskärm. Kolla vilken upplösning du har. Några vanliga mått är 800x600 och 1024x784. När du vet vilken skärminställning du har, klicka på den länk som motsvarar den inställning, så öppnas bilden i din webbläsare. Gå till Arkiv – Spara och spara bilden på din dator. Om du har långsamt modem kan det ta någon minut innan bilden är hämtad. Gp till Aple menyn – Utseende. Klicka på Placera bild. Välj den sparade bilden och klicka på Använd.