Så slipper du magsjukan

10 naturliga medel

HÄLSA

Stressad mage inför semestern – eller sommarmagsjuka? Det finns många naturliga medel på marknaden som kan hjälpa dig och din mage på vägen.

Sommaren är här och med den sol, mat i bersån och härliga fester. Men med semestern följer även magsjuka, turistdiarré och andra magproblem. Grillning med kompisarna med vin och goda drinkar kan göra din mage sur. Medel med mjölksyrabakterier eller probiotika är bra att ta som förebyggande mot allehanda turiståkommor i magen men också för att stärka ditt immunförsvar.

– Lactobaciller har en antibiotisk verkan och förekommer i olika syrade livsmedel, säger Bertil Dahlgren, legitimerad läkare och ansvarig för internetsajten Helhetsdoktorn.

Säkra även på små barn

Medel med mjölksyrabakterier bromsar tillväxten av skadliga bakterier och har sedan länge används inom sjukvården för att stärka immunförsvaret vid antibiotikabehandling. Medlen är säkra även för små barn. De snälla bakterierna hjälper dig också att undvika stressmage och magkatarr.

Multi Probiotic (KT)

Samarin apelsin (NL)

Alkala N (N)

Trevis (NL)

Probiomax (KT)

Gaia oxy tarm (KT)

Acido filus (KT)

Cedelax (NL)

Magisan (N)

Digitur (N)

Malin, 35: Tänk att det var så enkelt att bli bra i magen

Äntligen har Malin Uppman Lögdström, 35, blivit vän med sin mage. Tack vare mjölksyrabakterier slipper hon både turistmagsjuka och magkatarr.

Läkaren: Det är absolut värt att testa

Malin Byström