Birgit, 41, blev hjälpt av irisdiagnos

Äntligen är hon fri från flera års besvär med luftvägs- infektioner och snuva

HÄLSA

I över 20 år hade Birgit Axelsson, 41, återkommande luftvägsinfektioner. När penicillinkurerna avlöste varandra bestämde hon sig för att prova irisdiagnostik. I dag mår hon mycket bättre.

Foto: Per Björn
Vid maskinen. Birgit Axelsson har fått bukt med sin luftvägsinfektion tack vare irisdiagnostik. Här tillsammans med naturläkaren Monica Riddebäck.

– Det började i 20-årsåldern när jag fick körtelfeber, innan hade jag aldrig ens haft ont i halsen, berättar Birgit.

Luftvägsproblemen kom varje gång hon blev förkyld, vilket blev oftare när hon fick barn.

– Dels gick nog mitt immunförsvar ner på grund av sömnbrist när barnen var små, dels drog sönerna med sig en hel del bakterier hem från dagis, tror Birgit.

Läkarna gav henne kur på kur med penicillin mot luftvägsbesvären.

– Blev jag bra så blev jag också snabbt sjuk igen. När jag fick svaret att det kunde ta ett år innan jag skulle bli helt frisk fick jag nog, berättar Birgit.

Hon bestämde sig för att testa irisdiagnostik för att få bukt med problemen.

– Jag fick titta i ett irismikroskop som liknar det som finns hos optikern. Homeopaten noterade hur iris såg ut vilket var grunden för analysen och förde in det i journalen.

Birgit fick också svara på olika frågor som ”Hur lever du” och ”Hur mår du”, mäta blodtryck och lämna urinprov.

– Man kunde se olika obalanser i min kropp bara genom att tyda hur min iris såg ut. Homeopaten förklarade att hon såg att jag bar på stress, spänningar i nacken och att njurarnas funktion behövde stödjas, berättar Birgit.

Kroppen behövde renas

Diagnosen blev att kroppen behövde renas. Hon fick med sig utrensande homeopatiska medel som hon skulle ta och ett telefonnummer att ringa.

–Morgonen efter mådde jag bra, vid lunchtid kändes det som att jag hade halsfluss, på kvällen kände jag mig helt däckad, berättar Birgit.

Själv tror hon att det var symptom som dämpats med penicillinet men att de underliggande orsakerna hade legat kvar och gjorde att besvären blossade upp igen.

– Jag kände mig riktigt sjuk och ringde homeopaten, säger Birgit. Hon sa att det förmodligen var utrensningsprocessen som kommit igång. Sjukdomskänslan kom och gick men jag hade aldrig feber. Det var jättekonstigt för det kändes precis som om jag hade åkt på en riktigt jobbig halsfluss! Efter ungefär en vecka var det borta.

Efter utrensningen har luftvägsbesvären blivit mycket bättre. De kommer inte lika ofta och går snabbare över. Blir Birgit förkyld får hon fortfarande problem men med naturmedicin blir hon bra på bara ett par dagar.

– Det som tilltalar mig med irisdiagnostiken är att det är en metod som ser till helheten, menar Birgit. Problemen kanske inte alls sitter i halsen även om symptomen visar sig där.

VAD ÄR irisdiagnostik?

Tipsa och vinn

Heidi Rovén ([email protected])