Kropp & Hälsa - för dig som vill må bra

Premiär för vår nya hälsobilaga

HÄLSA

I dag är det premiär för Aftonbladets nya bilaga Kropp & Hälsa. Med fokus på träning, vikt och smala recept ska läsarna inspireras till ett sundare och lättare liv.

Foto: Per Björn
SATSAR FRISKT Liselotte Stålberg är redaktör för Aftonbladets nya bilaga Kropp & Hälsa som ersätter den gamla hälsobilagan. Hon utlovar en spännande och varierad tidning med allt från friskvård till smala recept.

Aftonbladets bilaga Hälsa har funnits sedan 1996 och haft artiklar om allt - från migrän till smink.

Från och med i dag heter tidningen Kropp & Hälsa. Den är klädd i ny form och har ett mer nischat innehåll.

- Vi skriver mer om friskvård, viktnedgång, smala recept och träning, säger Liselotte Stålberg, redaktör för Kropp & Hälsa.

Inför omgörningen av tidningen har en omfattande läsarundersökning gjorts.

- Sjuttio procent svarade att de ville gå ned i vikt och de flesta efterfrågade smala, enkla recept och träningstips, säger Liselotte Stålberg.

Kropp & Hälsa kommer därför att innehålla just detta.

Festliga recept

Matkreatören Kristina Eriksson levererar magra veckomenyer med smak, kocken Alexandra Zazzi delar med sig av festliga recept utan onödigt fett.

På träningssidan visar aerobicinstruktören och journalisten Petra Thorén nya styrketräningsövningar varje vecka.

Den medicinska rådgivningen svarar överläkaren Stephan Rössner för. Han medverkar i Aftonbladets internettjänst Viktklubben som nu får en egen avdelning i Kropp & Hälsa.

- Vi hoppas kunna inspirera människor och hjälpa alla att få ett nyttigare liv, säger Liselotte Stålberg.

- Det handlar om vanliga hederliga råd, att röra sig mer och att äta mindre fett.

Är det inte risk att en tidning om vikt och smala recept blir utseendefixerad?

- Det är en bra fråga och vi är väldigt noga med att inte bli det. Vi skriver om vanliga människor som gått ned några kilo och på så sätt trivs bättre. Vi hyllar inget pinnsmalt ideal och skriver inte om några mirakelkurer, säger hon.

För folkhälsan

Aftonbladets chefredaktör Anders Gerdin är också han noga med att poängtera att Kropp & Hälsa inte är någon bantarbilaga.

- Övervikt och felaktig kost är ett folkhälsoproblem som accelererar. Det finns ett stort intresse för att få svar på frågor om träning, motion och mat, säger han.

I Kropp & Hälsa ska läsarna få svaren på sina frågor. Men enligt redaktionen utan pekpinnar och magra kroppsideal.

- Bilagan lär ut hur man lever sunt och mår bra. Vi kommer inte att syssla med kroppsfixering och inte ha med så mycket kändisar. Det ska vara en tidning om vanliga människor för vanliga människor, säger Anders Gerdin.

Karolina Vikingsson