”Mitt liv har fått ett rikare innehåll”

SÅ GÖR JAG: Susanne Fredberg, 22, studerande, 178 cm, 65 kg

HÄLSA

Musik ska byggas utav glädje. Och av glädje bygger man – muskler.

Fråga Susanne. Hon är expert på båda.

Foto: Börje Thuresson
Bygger muskler. Susanne Fredberg har blivit piggare och gladare sedan hon började träna på gym.

Susanne Fredberg, 22, pluggar till sjuksköterska. Hemma i lägenheten kopplar hon av med musik. Hon laddar ner 50- och 60-tals- rock från internet och vrider på stereon så att grannarna på Brunnsgatan ska förstå vad det handlar om: ett nytt självförtroende.

Susanne säger att hela livet har blivit gladare och roligare sen den där dagen i somras då hon stapplade iväg och köpte ett gymkort.

Fick ett personligt program

– I början kändes det lite olustigt, jag tyckte att alla andra var mycket bättre. Men en dag kom en instruktör fram och erbjöd sin hjälp. Det förändrade allting. Jag fick ett personligt program, anpassat efter mina egna mål.

Susanne började träna fyra gånger i veckan. Ett benpass, ett biceps- och bröstpass, ett rygg- och magpass samt ett axel- och tricepspass. Dessutom cyklar och löptränar hon en del. Målsättningen: att fullfölja den lyckligt påbörjade Tjejklassikern, där Tjejvasan, 30 kilometer skidor och Tjej-Vättern, 9 mil cykling, återstår.

– Mitt liv har fått ett rikare innehåll. Är mycket piggare och gladare när jag träffar folk. Och äntligen börjar jag få lite muskler på armarna, säger Susanne och byter musik på MP3-spelaren.

Det svänger om Susanne!

Träningstaktik

I form-knep

Mitt motto

Mest nöjd med

Tomas Sjöman