Nu vill jag börja träna! Men hur?

HÄLSA

FRÅGA: Jag är 28 år, något överviktig och fruktansvärt otränad, men nu är jag jättemotiverad och vill komma igång och träna. Jag har köpt gymkort tillsammans med några vänner, men vet inte i vilken ände jag ska börja och vill helst inte behöva fråga någon på gymmet. Hur tycker du jag ska träna?

SVAR: Kanon att du fått motivation! Det är drivkraften, resten kan man lösa. Eftersom du köpt kort på gymmet tycker jag att du ska använda det: träna med dina vänner, eller gå på tider (dag) när gymmet är ganska tomt. Det finns också gruppträningsverksamhet för nybörjare som kan vara ett bra sätt att komma igång för dig.

Börja lugnt med två pass i veckan då du kör lätta konditionspass på cykel, löpband eller i roddmaskin i 20 minuter, och enkel styrketräning för hela kroppen. Du kan också välja enkla aerobicspass eller bodytoningpass. Vill du komma lite i form hemma först så ta raska promenader tre dagar i veckan, gärna en timme långa. Styrkeövningar för hemmabruk finns i Kropp &Hälsa varje vecka. Lycka till!

ARTIKELN HANDLAR OM