Hur går jag upp i vikt?

HÄLSA

Fråga: Det skrivs en massa om folk som inte kan gå ner i vikt. Men mitt problem känns minst lika frustrerande – jag väger för lite! Jag har en extremt hög ämnesomsättning och har blivit tvungen att operera bort både min gallblåsa och min mjälte. Jag är 187 centimeter, 37 år och väger 64 kilo. Jag äter rikligt minst fyra gånger om dagen och tränar regelbundet löpning och styrketräning. Hjälp mig! Jag vill gå upp i vikt.

Svar: Jag förstår din frustration, hjälpen för er som behöver gå upp i vikt är minimal. Och det kan, som i din situation, vara svårare än att gå ner i vikt.

Om du redan äter rikligt är det inte mycket som går att ändra där, jag kan dock rekommendera proteindrinkar som tillskott efter träningen.

På motionssidan kan du testa att låta bli löpningen och i stället träna konditionsträning som är explosivare, ett förslag är boxningsklasser. Där får du bra flås och styrka samtidigt.

När du kör din styrketräning så försök att köra tungt med få repetitioner. Får du lite mer muskler blir du större och kan gå upp lite i vikt.

ARTIKELN HANDLAR OM