"Det blir väl tio starköl på en kväll"

Krogen har blivit den nya ungdomsgården

Foto: lotte fernvall
Och så drinkar efter midnatt. Festen går vidare i Visby. Och förfriskningar följer med ut på dansgolvet. På diskoteket Hamnplan 5 tar Sebastian Hultgren, 18, med sig en öl och Henrik Brining, 19, tarmed sig en drink ut i havet av dansande ungdomar.
HÄLSA

Helg i Sverige. Tusentals barer och krogar lockar med sitt glittrande ljus. Ölet skummar, isbitarna klirrar och dunkar med hembränt töms inför kvällens fest.

Från norr till söder, öst till väst - överallt är alkoholen i centrum för ungdomarna.

Foto: lotte fernvall
Först ett par starköl… ”After jobb”-öl på Gotland. Killkompisarna värmer upp inför den långa fredagskvällen.
Foto: lotte fernvall
väntar. Cecilia, Emelie och Therese i barkön.
Foto: lotte fernvall
barrunda i studentkorridoren. ”Spritfest på lördag” står det på kylskåpet. Ali Al-Ameri, 24, och Malin Blomér, 23, tycker att barrundan i studentkorridoren är ett lyckat initiativ.
Foto: lotte fernvall
”Hemgjord juice”. – Det är juice, på hemgjorda apelsiner, flinar ”Micke”. Efter några klunkar sätter han sig på skotern och försvinner över isen.
Foto: lotte fernvall
dags att sluta? I Visby pågår partyt för fullt. Henrik, an av killarna i gänget säger att han slutade dricka vid 21-tiden, eftersom han ska upp och dela ut tidningar tidigt följande morgon.
Foto: lotte fernvall
packat dansgolv. Efter en Red Bull & vodka är det dags för dans på Privé i Malmö.
Foto: lotte fernvall
Värmer upp med heta drinkar. När inget studentrum är ledigt får den gemensamma tvättstugan duga som festlokal. Lördagskvällen har precis börjat och högskolestudenterna Ali, Malin, Jennie, Sara och Jens på Duettgatan 1 i Karlstad provsmakar hot shots på Galliano med vispad grädde.
Foto: lotte fernvall
vardag på krogen – senaste trenden. Den nya trenden i Stockholm är att festa på vardagskvällar. En onsdag eller torsdag på krogen är lika populära som helgkvällar. Här festar Gabriel Iaghello, 25 (t v), och Sophie Rosensvärd,m 19 (andra fr h) tillsammans med sina vänner på innekrogen Köket i Stockholm.

Läs också:

Tidigare artiklar:

Thomas Gustafsson, Britt Peruzzi