”Jag fick bara inte förlora”

Så tränar Lotta Carlsson, 32

HÄLSA

Varje gång hon kom till träningslokalen satt dom där i

foajén, fyra män 50+ som pustade ut efter badmintonspel. De började att prata med varandra, och det hela mynnade ut i en tävling

?

Foto: Martin Lindeborg
utmanare. Lotta Carlsson utmanade ett gäng badmintonspelare på spinning – och förlorade.

Lotta Carlsson från Malmö har ett stillasittande jobb och har de senaste sex åren tränat aktivt för att bli piggare och för att hålla formen.

Efter att ha provat lite allt möjligt fastnade hon för spinning. Så när de badmintonspelande gubbarna på gymmet utmanade henne att spela en match kontrade hon med att i så fall skulle de gå på spinning med henne.

Hade inte en chans

– ”Busenkelt” tänkte jag om att spela badminton, och trodde ju självklart att de aldrig skulle ta sig igenom ett spinningpass. Jag fick bara inte förlora, så jag tog i så att jag var alldeles slut. Och hade inte en chans!

Träningsvärk i hela kroppen blev resultatet, och hennes kombattanter trampade sig igenom spinningpasset utan problem. Det var åtta månader sedan och de tränar fortfarande tillsammans.

– Vi har verkligen jättekul, det är tjo och tjim på spinningpassen och vi håller oss i bra form. Jag har dock bara spelat badminton några gånger efter förlusten, de är alldeles för duktiga för mig.

Lotta Carlsson, 32, socialsekreterare, 165 cm, 57 kg

Kicki Blom