"Quorn är inte hälsofarligt"

HÄLSA

Säljaren av quornprodukterna som säljs i Sverige har reagerat på en artikel om quorn som Aftonbladet publicerade för ett par veckor sedan.

Här är deras kommentar i sin helhet till den kritiska artikeln.

Quorn är inte hälsofarligt

De flesta människor visar reaktioner mot någon typ av livsmedel. Som jämförelse orsakar exempelvis mjölkprodukter långt fler reaktioner än våra produkter med Quorn. Quorns produkter har funnits i över 18 år och mer än 25 miljoner människor har ätit över en miljard måltider med Quorn. Hittills är dock antalet rapporterade fall mycket lågt.

Quorn är inte tillverkat av svampmögel

Quorn är tillverkat av mykoprotein, en näringsrik proteinkälla som härstammar från samma familj som vanliga svampar och tryfflar, fungi-familjen.

Angående CSPI:s rapport

FDA (The US Food and Drug Administration) som är den amerikanska motsvarigheten till Livsmedelsverket har utrett CSPI:s påståenden och helt förkastat dem. Dessutom har en medlem i CSPI:s egen styrelse uttryckt att han inte stödjer rapporten.

Övrigt

I de få fall där en konsument rapporterar någon form av intolerans mot Quorn produkter, är Marlow Foods alltid villiga att ta hjälp av oberoende experter för att ta reda på den exakta orsaken till detta.

Nick Hughes

Chief Executive Officer

Marlow Foods

16th September 2004"

Läs också

ARTIKELN HANDLAR OM