”Rökare känns patetiska efter 1 juni”

Läs chattet med Fredrik Virtanen

HÄLSA
Fredrik Virtanen.

Fredrik Virtanen säger: Grått på Södermalm, dicker cold- and flu-grejs som jag köpte med mig från USA. Är dock rätt att jag tog den som var "drowsy" istället för "nondrowsy" så jag är lite dåsig. Eller så är det förkylningen. Rätt lätt att inte röka med förkylning, though. Hej!

Johanna säger: Du tog sista paketet idag - hade du inte redan rökt mer än dina två sista i helgen?

Fredrik Virtanen säger: Jo det blev ett extra paket. Och jag hade alltså en cigg kvar i det. Som jag rökte FAST jag hde ont i halsen. Rökare = idioter. Men nu så, nu kallsvettas jag av ciggbrist och förkylning och mår som jag förtjänar. Burr.

Pysen säger: Ska du se till att röka i morgon vid midnatt så att du får fimpa med alla andra? Blir det sista ciggen för dig med?

Fredrik Virtanen säger: Tror inte jag ska röka i morgon. Eller så gör jag det just for the hell of it. Vi kommer att befinna oss på Berns vid midnatt. Kanske kanske inte röker jag fram till midnatt. Helst inte.

Malin76 säger: Är alla män gnälligare när de är förkylda?

Fredrik Virtanen säger: Ja det gäller precis alla män.

Offe säger: Hur gammal var du när du började röka?? Och hur mycke rökte du då i jämnförelse till innan du "slutade"?

Fredrik Virtanen säger: Jag började väl smygröka typ som 18-åring. Det var mest för att jag var kär i en tjej som rökte Marlboro lights. Sedan har det stegrats. Rökte väl normalt ett paket om dagen i Sverige innan jag började försöka sluta. Två om det är fest.

linnea säger: Fredde. Vad ska man göra om man måste sluta röka fast man själv inte vill det? Det kan låta jättekonsigt men min fästman tvingar mig att sluta röka, annars lämnar han mig. Jag vill verkligen inte sluta. Man kan inte sluta om man helhjärtat inte vill det. Råd!!

Fredrik Virtanen säger: Vad är det för störd fästman du har? Om han gör slut för en sån sak är han väl inte kär i dig? Eller vad vet jag, jag är inte Malena men det låter weird. Sedan kan man ju förstå att han inte vill vara ihop med en rökare. Nån som luktar och dör i cancer. Fast det här med hot låter ändå dumt. Han borde supporta på andra vis tycker jag.

bengt säger: Vilken status har en rökare efter 1 juni (cool, misslyckad, framgångsrik)?

Fredrik Virtanen säger: Rökare känns rätt patetiska efter 1 juni. De som röker då är ju de som verkligen inte kan sluta. Med detta sagt: det är rättcoolt att vara patetisk också. man ska inte skämmas för nåt ärligt. Well, de som röker i höst när uteserveringarna stängt är väldigt deppiga.

sarp säger: Vad ska du göra med alla dina askfat/tändare när du slutar?

Fredrik Virtanen säger: Mina snygga askfat sparar jag nog. Eller inte? Bra fråga. Tändarna måste man ju ha till att tända...ljus?

Maria säger: Ska du fortsätta blogga? Ska du fortsätta fimpa med?

Fredrik Virtanen säger: Jag fortsätter att blogga och även om det inte heter "sluta röka" längre så kommer jag förstås fortsätta att berätta om hur det går med rökningen, ickerökningen, menar jag. Camomillsnus, någon?

Anna säger: Har du själv märkt skillnader i ditt beteende och humör sen du slutade? eller du har ju inte slutat helt än...eller? Mkt snack - liten verkstad kanske?

Fredrik Virtanen säger: Jag blir sjukt mycket grinigare när jag inte får röka. Så är det. Men det går väl över. Hoppas jag.

delfina säger: Hej! Jag har rökt i 15 år, nu har jag har varit rökfri i sex veckor!! Är såå jävla stolt. Har aldrig mått bättre! Du klarar de du med!!

Fredrik Virtanen säger: Jätetduktigt babe!

krögare säger: Tycker du inte det kunde vart en bra ide att införa förbudet efter sommaren. Som krögare kommer det bli otroligt jobbigt och svårt att förklara för alla turister som tänder en cigg.

Fredrik Virtanen säger: Fast snarare anser jag att det är pedagogiskt att det införs NU när du kan vänligt be dem att gå ut i värmen o öka. Att be dem gå ut i vinterkylan är betydligt svårare tror jag. Rätt tänkt md 1 juni alltså.

DrSpok säger: Ähh... Att gå över från rökning till snusning är ingen match, sluta med all nikotin vekling... *L*

Fredrik Virtanen säger: Det är visst en match, jösses jo, nikotinet är inte det största problemet. Det är livsstilen. Sättet att gå igenom en dag. Men jo, tids nog ska även snuset bort.

Anna säger: Vilken är den bästa avväjningen du prövat? Snus eller nikotintuggummin?

Fredrik Virtanen säger: Nikotintuggummi egentligen. Men helst en kombo. Jag kör mintnikotintuggummi. Men i9hop med tex öl är inte mint så himla toppen. Eller kaffe. Då är snus bättre.

Carro säger: Fan, vad jobbigt för dig att sluta, alla kommer verkligen att kolla dig nu, jag kanske kan smygröka lite ibland! Ps. Gick också på Södra...Ds.

Fredrik Virtanen säger: På Södra, stort! Jo jag vet, jag har ögonen på mig. Och alla rackare ska fråga. ALLA. Puh. Men det är väl bra antar jag.

3g:Nikko säger: Hej! Jag och 2 systrar har 'bestämmt' oss för att sluta, dom har laddat upp med plåster etc hjälper verkligen det? Är det inte viljan som avgör?

Fredrik Virtanen säger: (Ledsen att det tar tid, mitt bredband verkar trött i dag). Jo viljan är väl viktigast men plåster hjälper till mot nikotinabsitensen. Plåster o salta pinnar tror jag är fint. Och Stomatol.

krögare säger: Okej att det är pest och pina ibland att stå i röken och jobba och att kläderna luktar som hälsoskadligt avfall dan efter. Men... Var i Oslo ( där det är rökfritt) och gästjobbade som bartender på ett diskotek. Där luktade det inte rök, det luktade svett, fis och annan lukt som kan komma från männsikor som druckit lite mycket och släpper loss på dansgolvet. Jag föredrar nog röklukten då i alla fall, vad säger du?

Fredrik Virtanen säger: Haha, well BLIR det verkligen så? Är inte folk rena när de går på krog? I USA kände jag det där lite men bara i början. Sedan började krögarna inse att man måste städa noggrannare när rökarna inte täcker upp gammalt öl och sunkmatrester och kiss och gud vet allt. Vi få se hur det blir.

jojjo säger: Jag förstår mig inte på er rökare. Vill ni röka, eller? Varför kan ni inte se rökförbudet som ett schyrro initiativ från staten för att befria er från er förbannade last? Befrielsen är nära!

Fredrik Virtanen säger: Det är exakt så vi ser det! Ju! Liberation!

Katta säger: Det var en väldig massa beundrarmail som ligger ute i bloggen nu. Har du fått fler än vanligt eller var du bara tvungen att uppmuntra dig själv genom att visa vad poppis du är?

Fredrik Virtanen säger: Det är fler beundrarmail nu. Eller i alla fall fler av just den typen. Jag ska börja lägga ut lite fler taskmail fast snällmailen är klart flest. Taskmailarna är det alltid lite synd om eftersom de inte stavar nåt bra. Det blir som att slå in öppet mål lite. Men ja, att uppmuntra mig själv föröker jag lära mig.

säger: Hej jag vill gå emot förbudet och röka som en idiot bara för att det blir föbjudet. Har inte rökt på 8 år men nu är jag intensivt sugen! Känner inte du så?

Fredrik Virtanen säger: Många polare som aldrig rökt säger "afaan ba NU ska jag börja". De är väl rebeller eller npåt? Rebeller med kommande blodkärlsproblem och lungemfysem och KOL och the big C.

Lisen säger: Varför är Sthlm bättre än NY?

Fredrik Virtanen säger: Stockholm är mitt hem, här har jag min familj...eller mina vänner i alla fall och massa platser och...jag är hemkät helt enkelt. Men NYC är inte dumt heller. Det var härliga år. Lärorika. Intressanta. Och kanske åker jag dit i höst. Annars känns södra Tyskland oexploaterat och heltätt!

Erik säger: om man har slutat och börjat igen ocj gjort så hela tiden .. vad ska man göra dåå ? jag vill verkligen sluta

Fredrik Virtanen säger: Tydligen säger experter att vi som ÄR rökare inte kan tex feströka bara för vi blir rökare igen, hjärnan säger det. Ungefär som helalkisar som inte kan ta en bärs utan att vakna upp med helskägg i Irland.

Aspen säger: En lite annorlunda fråga men jag ger den ett försök;)

Hur många doser snus måste man snusa på ett ungefär för att få i sig lika mycket nikotin etc, som man får av ett packet Cigaretter?

Fredrik Virtanen säger: Jag kan inte det i huvudet. men snus innehåller mer nikotin. Mycket mer. Å andra sidan snusar jag inte varje snus speciellt länge. Så jag gissar att en snus för mig blir ungefär som encigg.

DrSpok säger: Skulle inte det ultimata vara att njuta av typ 1 paket ciggaretter i veckan, men inte mer, eller?

Fredrik Virtanen säger: Jo visste skulle det vara så. Eller ultimat och ultimat, det ultimata är ju att inte röka alls. Men, jo, jag skulle gilla om det kunde vara så. Vi får se hur det gå i sommar när så mycket händer utantill. Jag skulle nog vara nöjd om jag rökte ett i veckan. Men i höst skulle jag anse att bara 0 i veckan är okej. Tack för att ni chattade, nu ska jag lägga mig och kolla på dvd eller nåt och dricka varm citronsoppa med antiförkylningsubstanser i och i natt sova länge. Men jag kommer att blogga under kvällen förstås. Titta in till den! Kram på er!

Fler chattar med Fredrik Virtanen