”Jag växer som människa”

Multisport är Natashas stora passion

HÄLSA

Naturen och vinnarinstinkten driver henne till det yttersta.

- Jag får verkligen tänja på gränserna och utmana mig själv både fysiskt och mentalt, säger multisportaren och blivande mamman Natasha Westling, 34.

Foto: Peder Sundström
Varierat Blivande mamman Natasha Westling, 34, tycker om multisportens möjligheter och variation.

Natasha lockas av sportens möjligheter och variation. Att få tävla i så många olika grenar, att få resa och uppleva sagolik natur.

- Multisporten ger mig erfarenhet och gör att jag växer som människa. Det är min stora passion, säger hon.

Tävlar flera dagar i sträck

Utöver sitt vanliga jobb tränar Natasha cirka sex träningspass i veckan, ibland dubbla pass. Det kan handla om några mils löpning eller cykling. Klättring, paddling, inlines och längdskidor finns också på schemat.

I multisport tävlar man i flera dagar i ett sträck, dygnet runt, i flera olika grenar.

- Man klarar av det på grund av att det är så varierande och förbaskat kul.

Men nu ska hon dock trappa ner ett tag framöver. I februari ska hon och sambon Mats bli föräldrar.

- Jag får se om jag känner mig motiverad att tävla när bebisen är född. Men jag tycker att det är viktigt att man inte glömmer bort sig själv.

Blodförgiftning är vanligt

Självklart finns det risker i en så pass tuff sport. Blodförgiftning i smutsiga öppna sår är mer vanligt än ovanligt på de stora tävlingarna. Olycksrisken är hög när kroppen är riktigt trött.

- Ibland under en tävling undrar jag hur man kan utsätta sig för den extrema tröttheten. Då gäller det att jobba inom sig och ta små steg framåt.

- Men när vi åkte skidor nerför sista backen i Explore Sweden förra året och insåg att vi skulle vinna, då var det som om all trötthet var bortblåst. Det var en otrolig känsla.

Vill följa sitt hjärta

Läs mer:

Spänningen, utmaningen, adrenalinrushen! Varför söker sig vissa kvinnor till det ultimata äventyret? Träffa extremskidåkaren, multisportaren och ökenrallyföraren. Tre kvinnor som får det att pirra till lite extra i magen.

Shirin Rågby Djavidi

ARTIKELN HANDLAR OM