Vilken last vill du dumpa 2006?

Blossom Tainton, 43: "Jag har inga laster alls"

HÄLSA

Hon älskar sötsaker, särskilt gräddiga rulltårtor, julskum och mintchoklad.

- Det är bara en mediabild att jag skulle vara så hurtigt hälsosam, säger Blossom Tainton.

Men laster?

- Nej, det har jag inga.

Foto: Andrea Björsell

Alla som trodde att personliga tränaren och förra årets julvärd Blossom Tainton bara lever på grönsaker och frukt och stenhårda träningspass räcker upp en hand.

Vem kunde ens misstänka att hon faktiskt äter precis allt - till och med sötsaker.

- Jag är ingen renlevnadsmänniska och har inte behov av att ha kontroll över allt jag äter. Däremot så är jag inte beroende av någonting, och är man inte det så ser jag det inte som någon last, säger Blossom.

Tränar inte varje dag

Hon avstår inte från någonting utan unnar sig det hon blir sugen på - vilket kan vara allt från mintchoklad till tomteskum.

- Jag tycker att man kan äta allting bara man inte gör det alltid. Måttlighet är eftersträvansvärt även om det finns vissa saker som man gillar mer, säger Blossom.

Hon menar att det är media som byggt upp en bild av henne att hon ska vara så fräsch och sund hela tiden - en bild som hon inte alls identifierar sig med.

- Nej, jag tränar inte varje dag, ibland kan det gå en vecka eller två mellan gångerna om jag har mycket att göra, och jag äter gärna sötsaker, säger Blossom.

Inte beroende

Häromdagen fick hon en påminnelse om medias hurtbild av henne.

- Jag gick upp för en trappa och möter ett gäng, och hör hur mannen vänder sig om och kvinnan frågar vad han gör, varpå han svarar att han var tvungen att se om jag var så himla vältränad bakifrån.

Trots att motion är hennes yrke så anser hon inte att hon är beroende av träningen.

- Nej, jag kan hoppa över när jag vill och tycker att det kan vara skönt, men däremot mår jag bra av att träna och jag försöker yoga, jogga och boxas så fort jag hinner, mycket för att träna upp min svaga rygg, säger Blossom.

Men ett nyårslöfte blir det trots allt.

- Jag kommer att få en fantastisk start nästa år eftersom jag ska springa fackelstafetten inför Vinter-OS i Italien så jag ska till Bologna i mitten av januari. Det betyder att jag måste träna efter nyår...

Läs mer

Nytt år betyder nya löften om att bli bättre, snyggare, starkare och smartare. Och det är alltid minst en last som ska dumpas. Kropp & Hälsa frågade några svenska kändisar vilka laster de tänker göra sig av med - och vilka de faktiskt vill behålla.

Petra Weiss, Tomas Sjöman