”Ett gott självförtroende är det bästa skönhetsmedlet”

Gry Forssell om ålder, trender och träning

1 av 2 | Foto: Börje Thuresson
HÄLSA

Småbarnsmamman och radioprataren Gry Forssell gör snart comeback i tv-rutan.

Den 17 mars börjar hon nya jobbet som programledare för ”Rampfeber” på TV4.

Och på fritiden träningstävlar hon mot Adam Alsing.

Humör

– Jag är oftast glad. Jag har inte mage att vara annat eftersom jag har det så bra i livet. Många strävar efter att jobba så mycket de bara klarar av, men jag vill inte ligga på gränsen. Jag vill kunna hämta på dagis och ha tid och ork över till att leka en timme eller två med Vincent.

Kändisskap

– Är man programledare får man räkna med att folk känner igen en, så är det bara. Men jag tycker att kändisskapet i Sverige ligger på en bra nivå. Om det är någon som kommer fram är det oftast för att de tycker att man har gjort något bra. De som tycker att man är kass orkar sig nog aldrig fram.

Åldersnoja

– Äsch, man blir ju äldre. Det är poänglöst att förneka det. Det är bättre att utnyttja fördelarna med att bli äldre, man blir förhoppningsvis både smartare och tryggare med åren.

Sång

– Jag kan inte sjunga. Jag är glad att jag ska vara programledare för ”Rampfeber” och inte deltagare.

Dans

– Jag tar mig hyggligt runt på dansgolvet. Men helst dansar jag sent på kvällen när det är mycket folk på dansgolvet så att jag inte syns. Jag går dock inte så ofta på ställen där man kan dansa.

Träning

– Fram till november förra året tränade jag ingenting, men då slog jag vad med Adam Alsing. Vi har nu en träningstävling om att minska underhudsfettet. Så nu tränar jag 3–5 gånger i veckan på gym, både kondition och styrka, och går till en kostrådgivare. Än så länge leder jag tävlingen, men det är hårfint.

Utseende

– Det låter himla pretto, men det är personligheten som är det viktiga. Mår man bra ser man bra ut. Ett gott självförtroende är det bästa skönhetsmedlet som finns. Kolla bara på Mick Jagger, han är inte särskilt snygg alls, men får ligga med hur många tjejer som helst.

Hälsoproblem

– Jag bröt armen när jag gick i sexan, det är allt. Man ska inte ha några krämpor när man bara är 33 år. Det borde tillhöra det onormala.

Vikt

– Jag har nästan alltid varit nöjd. Jag har inte haft problem med ätstörningar eller gått på diet. Därmed inte sagt att jag alltid ser toppen ut. Vissa dagar känner man sig fet och lat och andra känner man sig smal och snabb. Men i det stora hela är jag nöjd.

Prestationsångest

– Framför allt tycker jag att det är kul att TV4 gör en sådan här satsning för att försöka behålla publiken från ”Let’s dance”. Jag vet att det är tuff konkurrens om tittarna, men jag ser det som en utmaning.

Krogliv

– Periodvis går jag ut en del, men inte mer än en gång i veckan. Jag jobbar ofta tidigt på morgonen. Helst går jag ut på fredagar för då har man fortfarande två dagar på sig att ta det lugnt.

Komplex

– Nuförtiden är det som att alla måste ha komplex för någonting, men det tycker jag är fel. Jag är inte världens snyggaste, men jag mår bra och det är huvudsaken.

Mode

– Alla hänger väl med i modet på något sätt vare sig man vill eller ej. Jag hänger med så gott jag kan. I vår ska det till exempel vara klänning – och det passar mig perfekt. Jag älskar klänningar. Och kjolar.

Hälsokollen

Sundis eller sunkis – hur hälsosamt lever du egentligen?

Gry Forssell gjorde Kropp & Hälsas snabba hälsocheck.

Foto: Karin Törnblom
Gry och sambon Alex Kossek.

Fakta: Gry Forssell

Foto: Karl Melander
Lille Vincent, född 2003.

Läs mer:

Johan Gunnarsson