”Jag jobbar på att gå upp i vikt”

Väder-Tone om vikten, dansen och kändisskapet

HÄLSA

Med succén i ”Let’s dance” valsade norska

meteorologen Tone Bekkestad in i svenska folkets hjärtan. Och vi var många framför tv-apparaterna som undrade hur hon håller sig så smal och fräsch.

Här kommer alla svar.

Foto: Mats Strand
Försöker gå upp När andra kämpar med att gå ner i vikt vill Tone Bekkestad helst av allt lägga på sig några kilon. ”Det är lättare sagt än gjort. Jag har alltid haft hög förbränning och högt tempo i livet”, säger hon.

Humör

– Å, jag är alltid på gott humör. Mina kollegor har tidigare undrat om jag går på lyckopiller eller nånting. Vilket jag icke gör. Jag är bara glad och nöjd och tycker att livet är roligt.

Kändisskap

– I stort sett positivt. Många människor är intresserade av vädret och ställer bra frågor. Men efter ”Let’s dance” har det blivit ännu mer uppmärksamhet kring min person. Har även fått känna på en baksida av kändisskapet: Medias ökade uppmärksamhet. Allt som skrivs är inte sant, tyvärr.

Dans

– Jätteroligt. Tack vare ”Let’s dance” fick jag lära mig grunderna till flera nya pardanser. Har inte bestämt mig definivit, men jag kommer säkert att fortsätta dansa. Bäst gillar jag vals, den dansen ligger närmast mitt hjärta. Känslan att bara glida fram över golvet, i vackra kläder och till skön, klassisk musik är så härlig. Ja, vals passar mig nog bäst.

Norgehistorier

– Folk försöker driva med mig ibland. Det händer att kolleger frågar om jag har lusekofta och hur det gick för Norge i OS. Men jag tar aldrig illa upp, alla skämt är ju kärleksfulla och handlar egentligen bara om avundsjuka på vår olja. Jag ger alltid svar tillbaka, ha, ha.

Åldersnoja

– Kom nyligen att tänka på att jag fyller 36 år i sommar. Herregud, är jag verkligen närmare 40 än 30? Men, nej, jag har ingen noja. Känner mig rätt ung, tycker inte att jag ser så gammal ut heller. De flesta brukar gissa på att jag är ungefär 30–31 år.

Utseende

– Många människor försöker att gå ner i vikt. Själv jobbar jag bara på att gå upp i vikt. Vill lägga på mig både muskler och fett. Men det är lättare sagt än gjort. Har alltid haft hög förbränning och högt tempo i livet. Kilona bara rinner av mig oavsett om jag vill det eller inte. Annars är jag nöjd.

Träning

– Jag älskar att promenera i friska luften. I högt tempo. Gärna en timme varannan dag. Styrketränar 1–2 gånger i veckan på jobbet. För att förebygga skador. Min största passion är annars bergsklättring, fantastisk träning för hela kroppen. Fungerar som meditation. På klätterväggen kopplar jag bort allt annat, sätter psyket på prov. Även om jag ibland väljer svåra vägar prioriterar jag säkerheten. Är lite för glad i livet för att utmana ödet.

Hälsoproblem

– Har inga krämpor alls. Men på grund av min långa rygg behöver jag hålla muskelkorsetten runt mage och rygg i trim. Tänker ofta på hur jag sitter, står och hur jag rör mig mig när jag jobbar. Stretchar för att hålla mig mjuk och smidig.

Sång

– Å, jag har en riktigt dålig röst. Sjunger så fruktansvärt dåligt. Men jag skulle vilja ta lektioner, lära mig sjunga lite bättre.

Krogliv

– Jag går ut en del, i perioder. Ibland med tjejkompisar, ibland på biopremiärer, eller nån krogöppning. Gärna på fredagar, det blir så mysig stämning när alla vill koppla av efter jobbveckan. Lördagarna för med sig många måsten.

Prestationsångest

– Jag behöver inte vara någon som går in och tar jättemycket plats. Folk känner mig som väder-Tone, den glada, positiva norskan. Jag försöker sätta min personliga prägel på prognoserna.

Mode

– Följer trenderna, inom vissa gränser. Väljer gärna klassisk stil. Har en basgarderob, men tillsammans med stylisten väljer jag ut de kläder som jag tycker passar mig, som framhäver Tone. Lägger dock inte särskilt mycket pengar på mode.

Norge

– Mitt hjärta kommer alltid att finnas i Norge, och speciellt då i Geilo där mina föräldrar bor. Får ibland frågan när jag ska flytta hem. I början hade jag nog tänkt mig stanna ett par år, högst. Men nu, efter sex år i Sverige, vet jag inte. Trivs väldigt, väldigt gott i Stockholm. Med mitt jobb, med miljön och alla nya vänner. Framtiden får utvisa hur det blir, mer kan jag inte säga.

Hälsokollen med Tone Bekkestad

Sundis eller sunkis – hur hälsosamt lever du egentligen? Tone Bekkestad gjorde Kropp & Hälsas snabba hälsocheck.

Foto: Mattias Carlsson
Tone i Let's Dance.

Fakta om Tone

Tomas Sjöman

ARTIKELN HANDLAR OM