Clary fick sin energi tillbaka

HÄLSA

För fyra år sedan var Clary Kjellström fysiskt sänkt.

Efter en blodanalys och ändrade kostvanor föränd-rades allt.

– Det var fantastiskt, jag kände mig som en ny människa, säger hon.

Foto: Magnus Wennman
Clary Kjellströms mage hade inte fungerat normalt på många år. Efter en blodanalys konstaterades att hon led stor brist på magnesium och koppar. Clary ändrade sina kostvanor och blev snabbt bättre. Hon köpte ett kafé, jobbade för hårt och gick in i väggen. Nu har Clary tagit ett nytt blodprov. Förmodligen är magnesiumet på väg ner igen. ”Men den här gången vet jag att jag inte kommer att gå ner mig så mycket som förra gången”, säger hon.

För fyra år sedan mådde Clary Kjellström riktigt dåligt. Kroppen var svullen och det stack i fötterna. Hon var trött och apatisk och vaknade flera gånger varje natt. Magen var förstoppad. Toaletten besökte hon var tionde dag.

Genom sin systerdotter hade hon hört talas om Eva Hoffman, på Hälsogården i Järna, som utförde blodanalyser.

– Jag hade inget att förlora på att testa. Jag mådde så otroligt dåligt, säger Clary.

Bättre på bara två veckor

Eva och Clary började med att diskutera igenom hela Clarys livssituation. Vad åt hon? Hur mycket rörde hon sig? Hur mådde hon?

Clarys analysvärden visade framförallt stora brister på mag-nesium och koppar. För att få igång magen rekommenderade Eva henne att lägga om kosten och inta rikligt med magnesium både i flytande form och som piller.

Blev euforisk

Redan efter 14 dagar kunde Clary gå på toaletten varje dag.

– Det var helt fantastiskt. Jag hade inte sökt hjälp för magen tidigare eftersom jag trodde att det var normalt för mig att gå på toaletten så sällan. Det hade jag gjort i 20 år.

När magen väl fungerade kunde kroppen ta upp de vitaminer och mineraler den så länge hade saknat. Clary kunde sova igen och hon blev euforisk.

– Det var fantastiskt. Plötsligt hade jag en massa lust och engergi igen. Jag kände mig som en helt ny människa redan efter ett halvår.

Anna-Lena Sventelius