Världens längsta man besöker Europa

Lämnar sin 2,6 meter långa säng hemma

HÄLSA

Xi Shun från Mongoliet är längst i världen. Med en höjd på 2,36 meter besökte han i veckan Wien under ett besök arrangerat av Guinness rekordbok.

Foto: AP
Xi Shun har lärt sig att uppskatta sina 2,36 meter och berättar för besökare i Wien om hur det är att vara världens längsta man.

Hans säng är 2,6 meter lång och hela hans hus är specialbyggt. Var han än kommer väcker han uppmärksamhet. Men världens längsta man, som mäter 2,36 meter i strumplästen, har nu lärt sig att uppskatta sin originalitet.

– Förr önskade jag att jag var normal, men nu gillar jag hur jag ser ut, säger Xi Shun i norska Dagbladet.

Normallång i 16 år

I januari förra året knep han titeln ”Världens längsta man” i Guinness rekordbok och när Guinness nu i veckan arrangerade en träff i Wien var Xi Shun en av huvudattraktionerna.

I traditionella kläder från Mongoliet, berättade han om hur han under sin uppväxt var normallång fram till han var 16 år. Sedan sköt han i höjden och växte till han plötsligt var längst i världen.

Nytt rekord i Wien

På Guinness-arrangemanget i Wien sattes även ett nytt rekord. En man lät en helikopter landa på sina axlar och höll den sedan uppe i 33,6 sekunder.

Läs mer:

Titti Jersler

ARTIKELN HANDLAR OM