”Värken är borta – och jag har energi till annat”

Maskinen rättade till obalansen i Ann-Kristins kropp

Foto: Alexander von Sydow
Ann-Kristin Virtanen har nu energi över till att gå en kurs med hundarna Timon och Aladdin.
HÄLSA

Ann-Kristin Virtanen från värmländska Storfors är bara 30 år, men till för några månader sedan kände hon sig dubbelt så gammal. Ständig värk i rygg och nacke begränsade hennes liv.

Hennes lösning blev en alternativ metod.

– Nu har jag mycket mer energi över till annat än att jobba, säger hon.

Ann-Kristin Virtanen arbetar som chef i en butik i Storfors. Det betyder många tunga lyft varje dag. För ett och ett halvt år sedan kände hon hur den klassiska värken i ryggen och nacken kom smygande och började styra hennes liv.

– Jag fick lite halvpanik och tänkte att ’herregud, ska jag gå omkring och ha värk resten av livet. Det kan bli många onda år.’

Massagen lindrade smärtan

Hon gick på massage och det lindrade smärtan. Varannan vecka fick hon sin behandling. Sen fick hon höra talas om en alternativ metod, instrumentet QXCI-SCIO.

– Jag var lite skeptisk i början, men samtidigt också nyfiken. Jag provade och känner själv hur mycket bättre jag mår nu. Framför allt har jag mycket mer energi och ork över till annat än att jobba. Det gör mig till en gladare människa, säger hon.

Första gången som Ann-Kristin provade instrumentet fick hon sätta sig i en fåtölj. Ett band med elektroder spändes fast runt huvudet, liksom runt armarna och fotlederna för att mäta och registrera både den fysiska och mentala statusen.

Hennes födelseuppgifter programmerades in samt längd och vikt.

Instrumentet avslöjade enligt instruktören Elin Carlberg att Ann-Kristin har problem med tre kotor i ryggen, en obalans som QXCI-SCIO gick in och rättade till genom att skicka ut frekvenser.

Hon fick också veta att hon dricker för lite vatten och att hennes blodcirkulation är dålig.

– Det var inga nyheter för mig. Däremot blev det konkret och därmed ett uppvaknande och en möjlighet för mig göra något åt det.

Har man dålig blodcirkulation är det enligt instruktören Elin Carlberg svårare för kroppen att rensa ut slaggprodukter. Därför valde Ann-Kristin att prova ett fotbad som renar kroppen från gifter och tungmetaller.

– Det var en märklig upplevelse, säger hon. Det var ett fotbad som fylldes med vanligt kranvatten med salt i. Där fick man sitta med fötterna, samt med elektroder runt handleden och i vattnet. När man satte sig var vattnet klart, men efter 20 minuter var det så grumligt att man inte längre såg fötterna.

Ann-Kristins vatten blev tegelfärgat med dragning åt svart, vilket enligt instruktören betyder tungmetaller.

Mer aktiv efter jobbet

– Efter fotbadet kändes fötterna så lätta, ungefär som om man gick på månen. Jag har fått fotbad tre gånger och för varje behandling blir vattnet klarare. Numera kan jag se fötterna efter behandlingen.

Från att tidigare ha varit helt slut efter jobbet är Ann-Kristin i dag betydligt mer aktiv.

Flera kvällar i veckan går hon på kurs och försöker lära hundarna Timon och Aladdin lite hundvett, något som hon tidigare inte orkade med.

Dessutom räcker orken bättre till maken, och barnen Isac, 9, och Ida, 5.

Ann-Kristin påbörjade sin kombinerade behandling med maskinen och fotbad i början av april och hon mår bara bättre och bättre. Sedan dess har hon inte behövt någon massage.

– Så det blev ju en dålig affär för min massör, skrattar Ann-Kristin.

FAKTA

Fungerar som ett virusprogram

QXCI-SCIO är en metod inom den alternativa medicinen och har utvecklats av Bill Nelson som jobbat för Nasa. Han är läkare och har ägnat 20 år av forskning åt att ta fram instrumentet som mäter obalanser i kroppen.

Instrumentet är databaserat och används för energimedicinsk behandling. Instrumentet behandlar inte sjukdomar utan rättar till obalanser och stresstillstånd, vilket sägs förbättra immunförsvaret samt göra att patienten blir av med sina symptom. Instrumentet fungerar som ett virusprogram gör för datorn, fast i det här fallet är det kroppen som skannas av. Det är möjligt tack vare att varje levande varelse är omgärdad av ett energifält, en så kallad aura.

Det finns i dag ett 50-tal terapeuter runtom i Sverige som använder metoden.

Kostnad: Behandling: Cirka 500 kronor/timme. Fotbad: Cirka 280 kronor/gång.

Läs mer på www.ajkon.se för att hitta en terapeut nära dig.

Inga studier kring metoden

Anne Söderlund är docent och legitimerad sjukgymnast. Hon forskar på ämnet smärtbehandling vid institutionen för neurovetenskap vid Uppsala universitet. Tillsammans med en grupp andra forskare har hon i en stor rapport granskat även alternativa behandlingsformer mot smärta. Hon har inte hört talas om QXCI-SCIO-metoden.

– Den kom inte upp när vi granskade alternativa behandlingsmetoder. Det finns alltså inga vetenskapliga studier som studerat denna behandling.

– Jag som sjukgymnast har inte någon som helst kännedom om behandlingen och kan inte uttala mig om effekten, säger Anne Söderlund.

Anja Ek

ARTIKELN HANDLAR OM