"Man vill ju gå på knock mot alla galna bantnings- och träningstips"

Läs hela chatten med Paolo Roberto

HÄLSA

Paolo Roberto säger: Upp med garden, jag är på plats!
Moderator säger: Då sätter vi igång!
Heej, jag vill bli smal help meeee säger: Heej, jag är en kvinna, men vill få en platt mage, vad ska jag göra då?
Paolo Roberto säger: För det första tar allt sånt tid. All träning måste börja med att man inte har för bråttom. Du måste få bort fett, det är det som gör att du inte får platt mage, och fett går inte att punktförbränna. Det går inte att göra situps för att få platt mage. Ät ofta, sex gånger om dagen, och börja löpträna – då blir du smal. Har du sett en tjock maratonlöpare till exempel?
Anna-Maria säger: Om man vill träna, fast ändå inte gör det, hur ska man gå tillväga då?
Paolo Roberto säger: Allt handlar om motivation, och det får man leta i sitt hjärta efter. Det viktigaste är att göra ett schema och planera sin träning, och gå inte ut för hårt. Ta det lugnt! Bestämmer du att du ska träna fyra gånger i veckan så gör det. Inte ens min bok kan hjälpa dig med motivationen – den måste du hitta själv. Kom igen – ner på golvet och ge mig femton!
Anonym säger: Min kille skulle må bra av att komma igång med träning. Men det är lite svårt att säga det till honom på ett bra sätt. Har du tips på vad jag kan säga för att få honom peppad på att träna, men ändå förstå att jag inte är missnöjd med honom eller hans kropp?
Paolo Roberto säger: Försök att träna ihop! Det är ett känsligt kapitel, speciellt för män, att inte vara vältränad. Så det gäller att gå varsamt fram.
Ante säger: ”Träna en kvart – det räcker!” säger du. Menar du att träna på ett gym i en kvart eller promenera/jogga i en kvart?
Paolo Roberto säger: Hemma! Gör armhävningar, situps och upphopp. Allt handlar om ambitionsnivå, men en kvart räcker väldigt långt. Ta mitt liv till exempel, jag driver tre företag, jag har barn – det finns inte tid för två timmar på ett gym. Men en kvart finns alltid. Och lägger du på lite löpträning så har du en form som många gymkillar skulle vara avundsjuka på.
Sanna säger: Hej! Vad rekommenderar du att man börjar med om man inte tränat på, jaaa, ett par år..? OBS, mitt nyårslöfte är att bli mer hälsosam och jag har redan börjat tänka på vad jag äter.
Paolo Roberto säger: Det är en jättebra början, att tänka på vad du äter. Börja absolut inte banta, utan tänk bara på vad du äter, det är viktigt! Börja lugnt med träningen. I min bok finns det nybörjarkvartar för dem som inte är vana, så att man inte överanstränger sig. Och glöm inte bort att stretcha.
Sofia säger: Har du någon erfarenhet (läs vetskap) om träning under amning? Hur hårt är ok?
Paolo Roberto säger: Första halvåret efter man fött barn ska man inte anstränga sig hårt och träna. Det handlar nog inte om amning utan det är för bäckenet – kvinnan har gått igenom en stor fysisk ansträngning. Men efter ett halvår kan man börja – LUGNT. Framförallt – ha ingen panik, att komma tillbaka i form kan du ta tag i när du är klar med amning och födande. Njut av att vara mamma istället.
HV71 säger: Hur började du träna?
Paolo Roberto säger: Jag började träna och tävla i judo när jag var sju år, för att min bästa polares storasyrra tränade judo. Sen fortsatte jag, jag har varit trefaldig svensk och nordisk mästare i Taekwando, svensk mästare i kickboxning, och tog två titlar som professionell boxare.
nicholas säger: jag är 14. kan jag fortfarande bli boxningsproffs?
Paolo Roberto säger: Det är klart du kan bli det! Den bästa boxaren i historien heter Rocky Marciano, 49 matcher, inga förluster. Han började boxas som proffs när han var 25 år. Det är inte för sent grabben.
daRko säger: Hur känner du nu när boken nyss släppts? Är det förhoppningar om kändispengar eller förmågan att hjälpa lönnfeta arbetsnarkomaner få det där sexpacket som är det enda tjejer tittar åt?
Paolo Roberto säger: Jag är väldigt nöjd med boken, det är min andra bok och det är kul att skriva böcker. Framförallt vill man ju gå på knock mot alla galna bantnings- och träningstips som inte funkar.
markus säger: Tjenare Paolo, är imponerad av din motivation och dina ambitioner, nu till frågan :) är en kille på 22 som tränar gym 4-5 gånger veckan väger 176cm 81kg, men vill väl få lite mindre fett kanske, har inte jättemycket men man vill ju se "hård" ut :) vad ska jag förbättra mig på? vill inte tappa styrka helst, vad tycker du?
Paolo Roberto säger: Enda sättet att få bort fett är att äta bättre och förbränningsträna mer. Du lyfter för mycket skrot och bränner för lite fett, så är det.
emil säger: Tjenare. Tränar 3 gånger innebandy i veckan och är ibland på gym. Men småäter mycket på kvällarna. har du några tips hur man kan få bort suget efter godis och allt småskräp :] ? för mig är det svårt att bara ta en frukt hehe. ha de!
Paolo Roberto säger: Jag är skitkänslig för det där, när blodsockret sjunker, då stoppar jag i mig vad som helst. Det viktiga är att hålla jämn blodsockernivå, och aldrig bli hungrig. Att äta ofta håller också igång metabolismen, man förbränner bättre. Se till att äta direkt efter innebandypassen!
Mike säger: Hej Paolo, jag undrar hur du ser på kreatin och liknande produkter? Ser du dom som hjälpmedel för snabbare resultat eller bara onödigt tjaffs..?
Paolo Roberto säger: Onödigt! Käka ordentligt, det där handlar bara om folk som försöker tjäna pengar. Ät ägg och en blodig biff i stället!
Skinnie säger: Hej, jag är ganska smal (bmi typ 20) men vill bygga upp muskler snabbt. Har du några tips?
Paolo Roberto säger: Sluta tänka "snabbt", du kommer bara bygga upp en värdelös kropp om du gör det för fort. Du har ett guldläge, med lite tid kan du bygga upp en riktigt riktigt snygg kropp. Ta tid på dig, och bort med "snabbt" för guds skull! Det finns inga quickfixes - om man inte ska äta ryska piller och då vet ju alla att då försvinner pungen.
sil säger: Hur koncentrerar man sig på träningen och slutar störa sig på alla spännisar och fåniga fitnesstjejer på gymmet ?
Paolo Roberto säger: Sluta träna på gym för fan!
Moderator säger: Sista frågan nu!
Fredo säger: Hej Paolo, jag är en kille med en rätt så stor magruta och vill gärna gå ner till sommaren. vilket är ditt bästa tips till en gymlatis som hellre vill promenera?
Paolo Roberto säger: Att gå är bra! Förbränningsträna, och ät ofta! Ät inte så mycket kolhydrater, och fortsätt promenera, så kommer det gå bra. Det är vanligt att folk dricker sig tjocka. Ge fan i att dricka läsk och ta det lugnt med ölen. Drick vatten.
Moderator säger: Nu hinner vi inte mer i dag, tack till Paolo och alla som varit med och ställt frågor!
Paolo Roberto säger: Tack för frågorna och kör hårt 2008!

ARTIKELN HANDLAR OM