Här är kändisarnas hemliga bantarknep

HÄLSA

LONDON. Jennifer Lopez sniffar grapefruktolja, Cindy Crawford dricker vinäger och Sharon Stone frossar i torkade plommon.

Det är deras egna lilla hemlighet till en smalare lycka.

Nu avslöjas Hollywoodstjärnornas dieter i en ny bok.

litar på lukten Jennifer Lopez sniffar på grapefruktolja för att hålla sig i form.

Kändisarnas hemliga kostvanor har kunnat kartläggas med hjälp av deras egna läkare, dietister och personliga tränare.

I nya boken ”The black book of Hollywood diet secrets” avslöjas vilka extrema knep Hollywoodstjärnorna tar till för att hålla sig smala.

Grapefrukt bränner fett

– Sanningen är att bantningskurer inte fungerar. Vi intervjuade flera a-kändisar för att de inte har något annat val än att hålla sig i form. Det är deras jobb, säger Cindy Pearlman som skrivit boken tillsammans med Kym Douglas.

De ville få fram supermodellerna som lever på riktig mat i stället för cigaretter och Cola Light.

Längs vägen började de själva anamma stjärnornas kostvanor.

– Jag fick lära mig av Carmen Electras och Jennifer Lopez dietist att man alltid ska bära runt på en flaska med grapefruktolja. Aromen påverkar enzymerna i levern som aktiverar nerver som bryter ner och bränner fett. Och jag kan säga att det verkligen minskar min aptit, säger Pearlman i The Observer.

Stirrade på choklad

Kändisarna bunkrar även upp med sparris, persilja och torkade plommon eftersom det dämpar hungerkänslorna och motverkar uppsvälld mage.

– Jag måste medge att jag gått ner några kilo genom att följa de här tipsen, säger hon.

Arbetet med boken bjöd också på några bisarra historier.

– En ung stjärna, jag kan inte avslöja hennes namn, beställer en chokladkaka i tre lager på Jerry’s Deli i Beverly Hills varje vecka. Hon stirrar på den i en halvtimme, dricker sedan ett glas vatten och går.

FAKTA

Så ser Hollywoodstjärnornas dieter ut

Oprah Winfrey dricker ett te från Wulong som gör henne smalare.

John Cusack håller sig borta från allt vitt, inklusive mjöl, socker och vete.

Owen Wilson missar aldrig sin dubbla dos av sparris och persilja varje dag. Detta ska dämpa hungern.

Uma Thurmans dietist häller vatten på brödet när det kommer in på bordet på restauranger för att inte kunna falla för frestelsen.

Carmen Electra sniffar på grapefruktolja. Aromen i oljan påverkar enzymerna i levern som aktiverar nerver som bryter ner och bränner fett. Den minskar också aptiten.

Heidi Klum och Cindy Crawford dricker äppelcidervinäger före varje måltid. Det minskar hungerkänslan. Heidi Klum häller också Epsomsalt i badet för att inte bli uppsvälld.

För att dämpa hungern frossar Sharon Stone i torkade plommon. De driver även ut vätska ur kroppen som kan göra stjärnan uppsvälld.