”Yoga håller mig stressfri”

Malin Berghagen känner sig starkare än någonsin

HÄLSA

Skilsmässa. Flytt från landet till storstan. Och nytt jobb.

År 2007 var ett hektiskt år för Malin Berghagen.

Men hon har aldrig känt sig starkare än nu. Livskraften hittar hon i yogan.

– Den hjälper mig att vara i nuet, säger hon.

Foto: Maria Östlin
Det är svårt att tro att Malin Berghagen är fyrabarnsmamma.

Hon ser oförskämt fräsch ut när hon, tjugofem minuter sen, sveper in i stor svart dunkappa på yogastället duCalme i centrala Stockholm. Två pigga ögon

i ett litet välskulpterat ansikte. En stor blank hårman i mörkaste brunt. Men skenet bedrar. Malin Berghagen känner sig krasslig, ”lite febrig sådär”.

Men det är lika bra att köra på, säger hon, ”det är ändå så mycket nu”. Snabbt får hon på sig ett linne och ett par tights och slår sig ner på den rosa yogamattan, redo att inta den klassiska lotuspositionen.

Yogat i åtta år

Yogan har varit en viktig del i hennes liv i åtta år. Den fyller henne med energi och får henne att stressa ner. Hon tränar både i grupp och hemma i fyrarummaren i -Vasastan.

–Och så boxas jag en gång i veckan och försöker promenera mycket, för konditionens skull. Men jag är absolut ingen träningsnörd.

Det är svårt att tro att denna smärta och spänstiga kropp fött fram fyra barn. Men så är det. Tre tonåringar och en femåring.

– Man blir rädd om sig när man yogar och vill inte äta onyttigt. Jag har aldrig rökt och är inte särskilt duktig på att dricka alkohol. Ett tag var jag

extremvegan, men det är svårt att leva så i längden. Det viktigaste nu är att jag får i mig någonting. Jag äter gärna vegetariskt och ibland kyckling eller fisk.

Men lök försöker hon hålla sig borta från.

– Lök triggar sötbegäret och jag är en godisråtta, helt chokladtokig.

Lever sitt drömliv

Under året som gått har hon hunnit skilja sig från Tommy Nilsson, lämna vackra 1700-talshuset i hälsingska Järvsö, börja nytt jobb som programledare för ”Lugna

favoriter” och passera fyrtio. Hon lever sin dröm just nu, säger hon. Barnen, yogan, radiojobbet och,

i februari, nya musikalen ”London – the musical”, där hon spelar mot bland andra Anders

Ekborg och Per Morberg. Hon njuter av allt. Någon åldersnoja är det inte tal om.

– Nej, jag har så många vackra förebilder runt omkring mig. Min mamma gjorde sin största krogshow när hon var 65 år.

Behöver en Brad Pitt

Men en sak fattas för att cirkeln ska slutas: kärleken.

– Jag behöver en Brad [Pitt] i mitt liv, haha. Någon som känner ett universellt ansvar, brinner för miljön och är redo att gilla mina ungar. Men jag är kräsen eftersom jag levt med en fantastisk man.