Lurade döden – tolv gånger

Charlotte, 22: Min dotter är ett mirakel

Foto: WORLDWIDEFEATURES
mot alla odds "Det var en sådan chock när läkarna sa att det var osannolikt att hon skulle överleva", säger Charlotte Southern. Mot alla odds lyckades läkarna rädda livet på Paige - efter tolv hjärtstillestånd.
HÄLSA

LONDON. Paige Southern, 18 månader, har många anledningar att skratta.

Förra året överlevde hon tolv hjärtstillestånd.

– Min lilla flicka är ett vandrande mirakel, säger mamma Charlotte.

Charlotte, 22, pappa Adam, 31, och storasyster Shanade, 5, kan inte få nog av Paiges fnittrande. Hon fullkomligt bubblar av glädje och livslust – men så har det alltså inte alltid varit.

Familjens Southerns solstråle blev allvarligt sjuk i april förra året.

Var döende

Det började med att mamman upptäckte märken efter blödningar i huden. Paige togs till en läkare, som direkt förstod vad flickan led av. Hon hade inte bara drabbats av hjärnhinneinflammation utan var redan döende i sjukdomen.

I ambulans fördes Paige Southern till ett sjukhus i Leeds, där specialister väntade. Det var bara början på mardrömmen. Läkarnas lägesrapport kommer för evigt att ringa i Charlottes och Adams huvuden.

Bara timmar kvar

– Jag kollapsade. Det var en sådan chock när läkarna sa att det var osannolikt att hon skulle överleva. Vi fick veta att hon bara hade timmar kvar att leva, säger Charlotte Southern till News of the World.

Under de två första dagarna på sjukhuset drabbades lilla Paige av hjärtstillestånd tolv gånger, uppger tidningen. Familjen, från Kirkbymoorside i norra England, var på väg att ge upp, men det fanns en medlem som vägrade.

Paige, förstås. Hon släppte inte greppet om livet och har nu återhämtat sig. Hon har visserligen förlorat hörseln på vänster öra, men det är att föredra före de hjärnskador som läkarna befarade.

– Att läkarna lyckades rädda livet på henne kommer vi aldrig att förstå. Det är ett mirakel. När hon blir äldre ska vi berätta vilken tur hon har haft, säger Charlotte Southern.