”Jag går ner 1 kilo i veckan”

Anita rasar i vikt med nya makeover-metoden – och goda råd från coachen Eva Rusz

HÄLSA

Anita Wilhelmsen, 49, peppade

sig själv till en smalare och gladare kropp – på bara tre veckor.

Makeover-metoden blev startskottet på hennes viktresa.

– Jag har redan gått ner tre kilo och är piggare än någonsin, säger hon.

Foto: Foto: EIVIND VOGEL-RÖDIN
Anita efterGoda råd Aftonbladets coach Eva Rusz, till höger, peppar Anita Wilhelmsen att nå sin målvikt. ”Storhandla så du alltid har ingredienser hemma. Själva matlagningen går ganska fort”, tipsar Anita.

Du hänger väl med i Aftonbladets stora viktsatsning? Anita Wilhelmsen såg makeover-metoden och menyerna som en chans att börja ett nytt liv. Med sikte på att gå ner fem kilo satte hon i gång.

– Först tänkte jag: ”Gud vad många ingredienser jag behöver, det går aldrig.” Sedan lärde jag mig att storhandla och planera. Det fungerar jättebra, säger hon.

Blixtsnabb viktminskning

Viktminskningen gick blixtsnabbt: efter bara tre veckor stod vågen på minus tre kilo, trots julhelgerna och all fet mat.

– Jag har ju inte följt recepten slaviskt, utan har unnat mig att äta lite julmat och nyårsgodis också.

I dag är Anitas sikte inställt på våren och att fortsätta gå ner. Ett–två kilo till skulle inte skada, men den största motivationen är hälsan.

– Den främsta sporren är att jag mår så mycket bättre nu. Jag har inga problem att komma upp och gå promenader på morgnarna. Till och med min sambo har kommenterat skillnaden, säger hon.

Nu börjar utmaningen

Det är också nu utmaningen börjar på allvar för Anita: att inte slå sig till ro med det uppnådda resultatet och återgå till gamla vanor. Aftonbladets Eva Rusz, känd relationsexpert och mental coach, tipsar henne om att ”bli sin egen skruvdragare” för att undvika fällan.

– Det är annars lätt att luta sig tillbaka när man har nått en förändring, säger hon.

– Personer som nått resultat med exempelvis Viktväktarna faller lätt tillbaka i gamla vanor när de får fortsätta på egen hand. Det går bra så länge de måste gå på möten och väga sig.

– Jag brukar säga att man ska dra åt skruvarna, att justera målet efter hand som du når framgång. Annars gängar skruvarna ur sig till slut.

Det nya delmålet för Anita är att minska två kilo till och behålla sin nyvunna energi. Om hon klarar det?

– Ja, hittills har det gått jättebra. Jag blev nästan snopen när jag vägde mig!