”Jag vill se resultat!”

Coachning blev Ninas recept på framgång

HÄLSA

För Nina Söderquist blev coachningen ett recept mot det dåliga självförtroendet. När det gungar för mycket under fötterna slår hon Sven Lundblad en pling och får ny energi.

Med sin envisa målmedvetenhet kämpar Nina Söderquist mot något många dras med, dålig självtillit. Det är också hennes jävlar annama som gjort att just coaching funkar bra som mental träningsform. Från att hon och Sven Lundblad lärde känna varandra som kollegor har vänskapen också fått en professionell inriktning. Under långa promenader, eller över en kopp kaffe, hjälper han henne att återfå fokus på vad som är viktigt. Hon uppskattar också att det handlar om en rak, ärlig kommunikation utan något komplicerat rundsnack.

– Jag babblar på om hur jag känner och han ställer frågor som får mig att förstå mig själv. Han får snabbt överblick över situationen, säger hon.

Nina Söderquist berättar att just effektiviteten i samtalen är viktig för henne. Detta eftersom hon är beredd att lägga ner mycket möda och energi på att nå sina mål.

– Då vill jag också se resultat, säger hon.

Inför tävlingen i TV3:s West End stars blev coachingsessionerna tätare. Nina Söderquist konstaterar glatt att de gett resultat.

FAKTA

5 råd från Nina Söderquist

1. Skapa det du vill genom aktiva val. Inse att det bara är du som kan påverka ditt liv.

2. Försök att få perspektiv på ditt liv. Gräv inte ner dig i sånt som är negativt. Om en dörr stängs öppnas alltid en ny.

3. Var tacksam för det du faktiskt har. Beklaga dig inte i onödan över småsaker.

4. Ventilera problem med dina vänner. Omge dig med vänner som ger positiv energi.

5. Tänk positivt! ”Detta kommer att gå bra”.