Så når (och när) du dina drömmar!

Succécoachen: ’’Jag har inte haft en enda missnöjd klient’’

1 av 5
HÄLSA

Artist, höjdare i näringslivet eller idrottsman - du kan bli vad du vill om det är förankrat i dig. Sven Lundblad är coachen som lotsade stjärnskottet Nina Söderquist till seger i TV3:s ”West End-stars. I Söndag guidar han dig till framgång.

De senaste åren har coachning växt fram som ett mirakelmedel i alla möjliga och omöjliga sammanhang.

Bättre hälsa, snabbare karriär, bättre liv – you name it.

Sven Lundblad är en av dem som skaffat sig djupare kunskaper om trenden som härstammar från USA. För tre år sedan drog han igång sin egen verksamhet efter avslutade studier och erhållet diplom på ICF: International Coach Federation.

Resultatet har inte låtit vänta på sig. I dag har mängder av artister, chefer och ledningsgrupper nått toppresultat efter att ha anlitat honom.

– Än så länge har jag inte haft en enda missnöjd klient, säger han.

West End-stjärnan Nina Söderquist är en av dem. Från att aldrig tidigare ha spelat musical är hon i dag firad aktris i Monthy Pythonmusicalen ’’Spamalot’’ i London. Kontraktet vann hon via en tävling i TV3-programmet West End-star. Efter en avslutad coaching-omgång med Sven Lundblad var det bara att kamma hem de översvallande premiärrecensionerna.

Turboeffekt!

Men den som söker självändamålsenlig bekräftelse i rampljuset eller bolagsstyrelserna gör sig inte besvär. Sven Lundblad tycker synd om dom som vänder ut och in på sig själva i dokusåporna för att få uppmärksamhet i medierna. Han ser coachningen som ett motmedel mot dagens kändis- och prestationshysteri. Det gäller istället att hitta sin egen sanning och utgå därifrån. Först när klienten hittar sitt inre väsen nås nyckeln till en verkligt framgångsrik karriär. Då uppstår en turboeffekt som ger häpnadsväckande resultat.

– Jag ställer ganska hårda frågor så klienten tvingas hitta sva

ret på vad som behövs göras. Det gäller att bryta upp gamla mönster, säger han.

Coachingkonceptet handlar alltså om djup seriositet. Trots att det ibland framställs som ett ytligt framgångsrecept. Ett jobb måste göras och det är upp till klienten att göra det. Målsättningen och drömmarna kommer från klienten. Coachen hänger med på banan, som namnet coach (vagn) antyder. Efter tio träffar på 1,5 timme vardera varannan vecka är det dags för klienten att prova sina vingar.

– Jag hjälper människor att få fullständig tillgång till sin potential. Vågar man trotsa sin rädsla har man nått långt. Det gäller att bygga för livet, säger han.

FAKTA

5 skäl att anlita en coach

1. Du vill få ordning på din tillvaro

2. Du vill göra medvetna prioriteringar

3. Du vill uppnå ett speciellt mål

4. Du vill förbättra din självkänsla och öka ditt självförtroende

5. Du har modet att låta dig konfronteras

5 råd: Så når du dina drömmar

1. Träna på att vara tålmodig. All förändring tar tid.

2. Var öppen för att avsätta tid för att pröva nya vägar, nya sätt.

3. Ta fram en konkret och realistisk plan på hur du ska uppnå ditt mål. Dela upp planen i delmål.

4. Skapa en medveten prioritering. Alla mina val får konsekvenser, så vad kostar minst?

5. Det krävs mod att forma sitt liv till det man vill. Att känna rädsla och obehag inför det är naturligt.

ARTIKELN HANDLAR OM