”Snälla, hjälp mig”

’Varulvspojken’ vädjar till läkarna

1 av 3
har försökt allt 11-årige Pruthviraj Patil har provat flera behandlingar för att bli av med håret som täcker hans kropp, men ingenting har hjälpt. Nu vädjar han om ett botemedel mot sjukdomen.
HÄLSA

Hans ansikte och kropp är täckt av hår.

Inte ens laserbehandling biter på ”varulvspojkens” kalufser.

Nu vädjar 11-åringen till läkare om hjälp.

Pruthviraj Patil lider av sjukdomen hypertrichosis, en genetisk sjukdom även kallat varulvssyndrom. Endast ett femtiotal människor i världen tros lida av den ovanliga åkomman.

All hud på 11-åringens kropp, förutom hans handflator och fotsulor, är täckta av hår.

När Pruthviraj Patil föddes i den lilla indiska byn utanför Bombay trodde en del invånare att hans mamma fött en gud. Andra såg den lilla pojken som ett dåligt omen.

Vill få bort håret

Familjen har provat en rad behandlingar genom åren men ingenting har hjälpt.

Nu vädjar Pruthviraj Patil till läkare om ett botemedel.

– Jag vill få håret borttaget men till och med efter laserbehandlingar växer håret tillbaka. Läkarna har inga svar, säger han till Telegraph.

Det tjocka håret som täcker 11-åringens ansikte har orsakat honom mycket lidande. Nu lämnar han sällan hembyn av rädsla för att bli hånad.

– När jag först började skolan blev jag mobbad och de andra barnen skrattade åt mig. Men nu behandlar de mig som vem som helst. Det är svårare när jag åker utanför byn eller träffar människor som inte känner mig, säger han.