”Mitt mål är att börja jobba igen”

Anne, 37, har testat alla dieter som finns

HÄLSA

Nattmackor, bullar och kakor var en stor del av Anne Anderssons vardag. Hon har testat alla dieter som finns - utan resultat.

- Mitt mål är att bli en piggare mamma, säger hon.

Anne Andersson är en glad tvåbarnsmamma som bor i vackra Kaxholmen, mellan Huskvarna och Jönköping. Under hösten går hon en kurs om självutveckling, och ser fram emot att börja jobba igen efter årsskiftet.

Att komma ut arbetslivet igen är bara en av många anledningar till att Anne vill gå ner i vikt. I dag väger hon 112,5 kg.

– Min vikt begränsar mig i vardagen, så är det bara. Jag har svårt att vara aktiv och leka med Gustav och Lisa. Och jag är inte alls lika rörlig som jag skulle vilja. Jag känner mig trött och hängig, säger hon.

Söker tröst i maten

Anne berättar att hon har varit en klassisk ”tröstätare”. Hon har använt fika, mackor, bullar och kakor för tillfällig lindring mot trötthet och värk.

– Det är en ond cirkel. Man äter för att man känner sig låg, så kommer sockerkicken. Men så sjunker blodsockret igen.

Kilona kom tillbaka

Det finns inte många viktminskningsmetoder på marknaden som Anne inte har testat. Viktväktarna, GI i omgångar. Men de tappade kilona har alltid smugit sig tillbaka. Nu ska det bli ändring.

– Nu när jag har hela Svenska folkets blickar på mig kan det inte misslyckas! Detox känns som en nystart. Det är precis det jag behöver. Börja om från noll och rensa ut systemet.

– Kaffet. Jag dricker egentligen bara två koppar om dagen, men de är viktiga.

– Drömmen är att gå ner i vikt, och ändra min livsstil. Jag vill bli en piggare, gladare mamma. Jag vill kunna springa, åka skidor, cykla och busa med mina barn, säger hon.

FAKTA

Anne Andersson

Ålder: 37 år.

Bor: Kaxholmen utanför Huskvarna.

Familj: Gift med Ulf. Barnen Gustav 8 och Lisa 5.

Jobb: Studerar.

Längd: 164 cm.

Startvikt: 112,8 kg.

Midjemått start: 126,5 cm.

ARTIKELN HANDLAR OM