”Nu har jag en helt annan inställning till mat”

David Jansson gick ner 12 kilo på mindre än ett halvår

Foto: Foto: STefan Mattson
Med hjälp av viktklubb.se tappade målaren David Jansson sina förargliga överflödskilon och håller nu vikten med träning.
HÄLSA

David har alltid varit en träningskille. Han spelade bland annat ishockey 4–5 gånger i veckan i division två tills för tio år sedan.

– När jag tränade på den nivån kunde jag äta hur mycket som helst i princip. Problemet kom sen när jag slutade att träna men fortsatte att äta enorma mängder mat, säger David.

Åren gick och kilona smög sig sakta på. David hann lägga på sig tio kilo.

– Jag kände ju hur jag började må sämre och sämre. Jag orkade mindre. Men det var svårt att få tillbaka min motivation till att ändra min livsstil.

Sökte till viktklubb

Av en slump när Davids blivande fru Maria satt och surfade på aftonbladet.se såg hon att de sökte en man till viktklubb.se och Aftonbladet, för att gå ner i vikt. David anmälde sig och fick svar snabbare än kvickt.

– Va, skojar ni, sa jag bara när de ringde. Jag nappade på idén direkt. Nu skulle de ju hålla ett öga på mig. Jag ville ju verkligen för min egen skull. Tror inte att jag hade fixat det utan viktklubbs hjälp.

Tolv kilo på fem månader

På cirka fem månader gick David ner tolv kilo.

– Det fick mig att tänka om helt och hållet. Nu har jag en helt annan inställning till mat. Jag älskar fortfarande god mat, men jag äter inte enorma mängder.

David la om sina matvanor och började dessutom träna regelbundet igen. Framförallt löpning. Nu har han mer ork, mår bättre och har hållit sin vikt.

ARTIKELN HANDLAR OM