”Nu känner vi oss vackra”

Anne och Carina efter succédetoxen

Foto: BÖRJE THURESSON
HÄLSA

De bestämde sig för att rena kroppen med detox i en månad. Och vilken succé det blev för Söndags Anne och Carina. Tillsammans har de rasat 16,8 kilo!

- Jag känner mig lika vacker som höstdagen, säger Anne.

Det är svårt att tro att det är samma tjejer som kommer in på Aftonbladets redaktion.

För en månad sedan träffade vi Anne Andersson och Carina Disinger för första gången. Anne var en trött småbarnsmamma med rejäl övervikt. Carina var en hårt arbetande tjej med stressad mage och dåliga matvanor.

Båda var beredda att välja bort kaffe, skräpmat, fikabröd och alkohol, och ge kroppen en månads semester. Som extra sporre har Söndags läsare fått följa deras detoxande vecka för vecka. I dag står båda, betydligt slankare, med vacker hy och och lovordar detoxkuren. Och framför allt: de strålar av energi i höstsolen.

Skräpmatsuget är borta

- Jag känner mig som en helt annan människa. Min kropp har mått så otroligt bra av kosten och jag har hittat en ny stark motivation. Innan var det jobbigt att gå ner i vikt. I dag är jag inte sugen på skräpmat alls, säger Carina.

Istället för att sova dåligt och dricka massor av kaffe, vaknar hon pigg som en lärka när väckar-klockan ringer.

- Till och med på måndagar, skrattar hon.

”Jag är väldig stolt”

Anne Andersson har upplevt samma förvandling. Viktminskningen har gjort att hon har kommit igång med långa skogspromenader, och hon har bokat in en skidresa i vinter för familjen.

En stor sak för henne, som avstod från att åka förra året. Då orkade hon inte.

- Det känns som en seger. Jag har nått ett delmål och är väldigt stolt över mig själv. Jag har tagit tag i mitt liv och ser alla möjligheter.

Tjejerna är överens om att det har varit lättare att vara två om detoxandet. Dessutom har deras nya vanor smittat av sig på omgivningen.

- Min sambo ska börja detoxa nu. Det trodde jag aldrig! En av anledningarna till att jag ville detoxa i Söndag var för att inspirera andra. Och det verkar jag ha gjort, säger Carina.

Vad händer nu?

Carina: Jag ska gå en kurs i näringslära i höst. Jag vill veta mer om kost och hur det påverkar hälsan. Och givetvis ska jag fortsätta med den sunda livsstilen. Jag har bokat in en personlig tränare!

Anne: Jag ska fortsätta med detoxandet ett tag. Jag mår så himla bra av det, och känner att den vilda, aktiva Anne börjar komma tillbaka. Det är bara att glädjas!

Hur känns det i dag?

Carina: Fantastiskt. Jättebra!

Anne: Ja, vi känner oss vackra nu, skrattar hon.

FAKTA

Anne Andersson

Bor: Kaxholmen utanför Huskvarna.

Ålder: 37 år.

Familj: Gift med Ulf.

Barnen Gustav, 8 och Lisa, 5.

Jobb: Studerar.

Längd: 164 cm.

Startvikt: 112,6 kg.

Väger i dag: 102,6 kg. (-10 kg)

Midjemått start: 126,5 cm.

Midjemått i dag: 112 cm.

Svårast att avstå ifrån: ”Jag åt några bitar Falu rågrut-knäcke-bröd.”

Mål: ”Jag vill gå ner ytterligare tio kilo till jul! Och sedan ännu mer tills jag når min idealvikt. Jag ser det som en livsstilsförändring.”

Carina Disinger

Bor: Åkersberga utanför Stockholm.

Ålder: 37 år.

Familj: Dottern Robyn 18. Sambon Micke.

Jobb: Ekonomi- assistent.

Längd: 163 cm.

Startvikt: 96,7 kg.

Väger i dag: 89,9 kg (-6,8 kg).

Midjemått start: 115 cm.

Midjemått i dag: 98 cm.

Svårast att avstå ifrån: Kaffe.

Mål: ”Min pappa och bror har lovat att jag får 500 kronor för varje kilo jag tappar, om jag går ner 15 kilo till jul. Det blir 7 500 kronor! Helst vill jag väga runt 65 kilo.”

ARTIKELN HANDLAR OM